Συνάντηση Χρ. Σταϊκούρα με Επιμελητηριακούς και Εμπορικούς φορείς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 16:53 Συνάντηση Χρ. Σταϊκούρα με Επιμελητηριακούς και Εμπορικούς φορείς

Διαβάστε τη δήλωση του Υποψήφιου Βουλευτή ΠΕ Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, σχετικά με σημερινή συνάντησή του με επιμελητηριακούς και εμπορικούς φορείς της Λαμίας και της Φθιώτιδας, όπως είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Φθιώτιδας και ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων ΒΙΠΕ Λαμίας.

«Συναντήθηκα σήμερα με επιμελητηριακούς και εμπορικούς φορείς της Λαμίας και της Φθιώτιδας, όπως είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Φθιώτιδας και ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων ΒΙΠΕ Λαμίας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της αγοράς, οι εμπορικές, βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, της περιοχής μας, είναι πολλά.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως είναι η υψηλή φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση, το θέμα του παραεμπορίου, το υψηλό ιδιωτικό χρέος σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών και η προβληματική χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα.

Σε τοπικό επίπεδο, εστιάσαμε στην ανάγκη ενδυνάμωσης της διασύνδεσης της τοπικής παραγωγής με την εμπορική δραστηριότητα και την αξιοποίηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, στη σύνδεση της παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας με την έρευνα, την τεχνολογική πρόοδο και την εκπαίδευση και τον ρόλο των τοπικών πανεπιστημιακών δομών, καθώς και στην επιχειρηματική αξιοποίηση των «πλουτοπαραγωγικών» πηγών της περιοχής μας στο χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ανέπτυξα τις βασικές προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη συνολική μείωση φορολογικών συντελεστών, με έμφαση στον ΕΝΦΙΑ και στο ΦΠΑ, για ένα νέο βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με σταδιακή αποκατάσταση της πιστωτικής επέκτασης, για «επιθετική» προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και για τη βελτίωση της ρύθμισης οφειλών με επιβράβευση της συνέπειας και περισσότερες δόσεις για επιχειρήσεις.

Στόχος όλων μας είναι οι πολλές νέες αξιοπρεπείς δουλειές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση