Σταϊκούρας: «Ίδρωσα τη ‘’φανέλα’’ για αυτό σας ζητώ να με εμπιστευθείτε και πάλι»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 14:07 Σταϊκούρας: «Ίδρωσα τη ‘’φανέλα’’ για αυτό σας ζητώ να με εμπιστευθείτε και πάλι»

Επίθεση στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση, την εσωτερική στάση πληρωμών και την «πρωτοφανή αδιαφορία» για τη ΛΑΡΚΟ, το πρόβλημα της οποίας «διογκωμένο καλείται να το διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση»…

Παρουσία πλήθος κόσμου, ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε την Παρασκευή (29/6) το βράδυ, με μεγάλη επιτυχία, την ομιλία του στη Λοκρίδα και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο της Αταλάντης.

Αρχικά ο κ. Σταϊκούρας ευχαρίστησε τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες του από τη Λοκρίδα για την παρουσία, την αγάπη, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που του δείχνουν εδώ και 12 χρόνια.

Ακολούθως, άσκησε κριτική στην απελθούσα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική της υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της εσωτερικής στάσης πληρωμών που υπονόμευσε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, και αναφέρθηκε στην γενικότερη αποτυχία της. Ενώ, συμπλήρωσε πως: «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνουν διαρκώς στο επίπεδο των ιδεών και των πολιτικών. Έχασαν στις ευρωεκλογές. Έχασαν στις περιφερειακές εκλογές. Θα χάσουν και στις βουλευτικές εκλογές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας κι έδωσε έμφαση στην ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους αλλά και στον πρωτογενή τομέα, πεδία που «ακουμπάνε» περισσότερο τη Λοκρίδα.

Ειδικότερα, για την ασφάλεια τόνισε ότι: «Για τη Νέα Δημοκρατία, η ασφάλεια των πολιτών υπερβαίνει πολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, και αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια οργανωμένη κοινωνία. Και δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς ισχυρή Αστυνομία. Για το λόγο αυτό θα ενισχύσουμε τα μέσα του αστυνομικού προσωπικού, θα επανασυστήσουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, θα κάνουμε προσλήψεις. Σημειώνω δε ότι το αίσθημα ασφάλειας, και στην περιοχή σας, έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις μεγάλες προσπάθειες του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Με πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων ληστειών, παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Όπως προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι πυροσβεστικές και λιμενικές υπηρεσίες της Λοκρίδας. Πρόκειται για θέματα που έχω αναδείξει πολλές φορές με σχετικές παρεμβάσεις μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα, υπογράμμισε πως: «Ήταν και είναι πυλώνας της οικονομίας μας και σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα. Εάν στα επόμενα χρόνια κερδίσουμε το στοίχημα της πρωτογενούς παραγωγής – της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας – μπορούμε να κερδίσουμε το μισό στοίχημα της ανάπτυξης. Της ανάπτυξης της χώρας, της Φθιώτιδας, της Λοκρίδας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους αγρότες μας να κάνουν το μεγάλο ποιοτικό άλμα και να αφήσουν πίσω ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος, περνώντας σε μια νέα εποχή. Στο πλαίσιο αυτό, το πλάνο που επεξεργαζόμαστε, στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, με στόχο τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας. Οι παρεμβάσεις μας θα έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο και για την αγροτική παραγωγή της περιοχής μας, που παράγει κρασί, καλλιεργεί ελιά, έχει συνεταιρισμούς, ενώ συχνά πλήττεται από καταστροφές λόγω έντονων καιρικών φαινομένων ή ζημιών στην αγροτική παραγωγή, όπως είναι ο δάκος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Φθιώτιδα, και ειδικά για στη Λοκρίδα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, στο θαλάσσιο μέτωπο και στην επιχειρηματικότητα.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι: «Η Φθιώτιδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ανταγωνιστικού πολιτιστικού, αθλητικού και τουριστικού προϊόντος υψηλής ποιότητας, οργανωμένου σύμφωνα με σύγχρονα επιχειρηματικά πρότυπα.  Αυτό μπορεί να γίνει με ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, του ιστορικού τριγώνου Θερμοπύλες – Αλαμάνα – Γοργοπόταμος, των προορισμών θρησκευτικού ενδιαφέροντος, με την αξιοποίηση των αρκετών ιαματικών πηγών, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στη Λοκρίδα».

Πρόσθεσε πως: «Η Φθιώτιδα, από τη Γλύφα έως τη Λάρυμνα, απολαμβάνει ενός εκτεταμένου θαλάσσιου μετώπου στον Μαλιακό Κόλπο. Η γεωγραφική θέση της Λοκρίδας σε αυτό είναι προνομιακή. Μ’ αυτό το δεδομένο, ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός λιμενικών υποδομών, η χωροθέτηση παράκτιων περιοχών για επιχειρηματικές και τουριστικές δραστηριότητες και η προώθηση συνεργειών μεταξύ των παράκτιων Δήμων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα», ενώ τόνισε πως: «Ειδικότερα εδώ στη Λοκρίδα, είναι απαραίτητο να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα σε τομείς που συμβάλουν στη διατήρηση και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην τόνωση της τοπικής ανάπτυξης. Υπάρχουν τέτοιες επιχειρήσεις σε κοντινή απόσταση. Τις επισκέφθηκα την περασμένη εβδομάδα και συζήτησα με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους. Πρέπει να τις στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Και αυτές όμως να στηρίξουν τους εργαζόμενους».

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε για τη ΛΑΡΚΟ, χαρακτηρίζοντάς την εμβληματική δημόσια επιχείρηση, που είναι σημαντική για την περιοχή. Ειδικότερα, ανέφερε πως: «Είναι γνωστό ότι η εταιρεία – εδώ και χρόνια – έχει εισέλθει σε μία δύσκολη περίοδο. Ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες συνετέλεσαν στη δημιουργία και τη διόγκωση των λειτουργικών και οικονομικών προβλημάτων της. Μέχρι και το 2015 το Κράτος κάλυπτε – εν μέρει – αυτά τα προβλήματα, με συνεχείς παρεμβάσεις από το Ελληνικό Δημόσιο. Στη συνέχεια όμως, στα χρόνια προβλήματα της εταιρείας, προστέθηκε η πρωτοφανής αδιαφορία της σημερινής Κυβέρνησης και η παντελής έλλειψη σχεδιασμού. Θέμα με το οποίο έχω κατ’ επανάληψη ασχοληθεί, με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της εταιρείας. Ο Πρωθυπουργός, και κορυφαίοι Υπουργοί, είχαν κατ’ επανάληψη αναφερθεί στην ανάγκη εκπόνησης «στρατηγικού σχεδίου» για την εταιρεία. Είμαστε στον Ιούνιο του 2019 και τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει. Καμία δημόσια ενημέρωση, ακόμα και από τον Πρωθυπουργό στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Λαμία. Αδυνατώντας να προωθήσει λύση, σπρώχνει το πρόβλημα διογκωμένο στην επόμενη Κυβέρνηση. Με αυτή όμως την πρακτική, η χώρα και η περιοχή δεν μπορούν να προχωρήσουν. Χρειάζεται ανάληψη πρωτοβουλιών με αποφασιστικότητα, στιβαρή επιχειρησιακή ηγεσία και συνεννόηση με τους εργαζόμενους. Τώρα, στη νέα φάση που ανοίγει, οφείλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι, με σύνεση και ορθολογισμό, να επουλώσουμε τις πληγές, να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της εταιρείας και να διασφαλίσουμε τις θέσεις απασχόλησης».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε: «Ίδρωσα τη «φανέλα», δεν παρέστησα τον προπονητή της «κερκίδας», δεν υπήρξα μέλος ή προστατευόμενος «εξωθεσμικών μηχανισμών». Με αίσθημα ευθύνης σας ζητώ να με εμπιστευθείτε και πάλι. Σε σας άλλωστε βρίσκονται οι ρίζες μου. Σας καλώ να προχωρήσουμε σταθερά όλοι μαζί, ακόμη πιο δυνατά! Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας! Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας! Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας! Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας!».

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από την εκδήλωση-ομιλία:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση