Χρήστος Σταϊκούρας: «Με αίσθημα εθνικής και τοπικής ευθύνης ζητώ την εμπιστοσύνη σας»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 23:57 Χρήστος Σταϊκούρας: «Με αίσθημα εθνικής και τοπικής ευθύνης ζητώ την εμπιστοσύνη σας»

Εντυπωσιακή συγκέντρωση στην κατάμεστη πλατεία Διάκου...

Ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΕ Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής (5/7) την κεντρική του ομιλία στη Λαμία, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου που γέμισαν από ακρη σε άκρη την Πλατεία Διάκου.

Τον κ. Σταϊκούρα προλόγισαν ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Δημήτρης Γράψας, και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, κ. Κώστας Δέρβος.

Αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στην πολύχρονη γνωριμία τους με τον Χρήστο Σταϊκούρα και στην επαγγελματική, ακαδημαϊκή και πολιτική διαδρομή του.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τους χαιρετισμούς:

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ξεκινώντας την ομιλία του, ευχαρίστησε τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες του για την παρουσία και την εμπιστοσύνη τους.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας. Σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση. Απόψε, από εδώ, από τη Λαμία, από την ιστορική και συμβολική Πλατεία  Αθανασίου Διάκου, λίγο πριν την επέτειο για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα. Μήνυμα συστράτευσης στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Μήνυμα εκτίμησης και εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μήνυμα ενότητας. Μήνυμα αλλαγής. Μήνυμα ελπίδας. Μήνυμα προοπτικής. Μήνυμα νίκης. Σήμερα σας ευχαριστώ για τη δυναμική συμμετοχή σας στη νέα προσπάθεια. Συμμετοχή που καταδεικνύει ότι την πορεία που ξεκινήσαμε μαζί, θέλετε να τη συνεχίσουμε. Και θα τη συνεχίσουμε. Όλοι και όλες μαζί. Όλο και περισσότεροι. Όλο και πιο αποφασιστικά. Όλο και πιο αποτελεσματικά. Με εθνική αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση. Με ψυχή. Με σθένος. Με εντιμότητα. Με ειλικρίνεια. Με ευθύνη. Με αμοιβαία αξιοπιστία και εμπιστοσύνη».

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον Στρατηγό Δημήτρη Γράψα και τον κ. Κώστα Δέρβο.

Ειδικότερα ανέφερε: «Αξιότιμε Αρχηγέ Δημήτρη Γράψα, σας ευχαριστώ θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησής μου και για τα καλά σας λόγια! Τιμήσατε τις Ένοπλες Δυνάμεις, τιμήσατε τη χώρα, τιμήσατε τη Φθιώτιδα!».

Και συνέχισε: «Αγαπητέ Πρόεδρε της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβο, σε ευχαριστώ που είσαι σήμερα δίπλα μου! Σε συγχαίρω για την εξαιρετική δουλειά που έχεις κάνει στην ΟΝΝΕΔ τα τελευταία χρόνια! Την ΟΝΝΕΔ της καρδιάς μας!».

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Στη φάση που βρισκόμαστε το κύριο ζητούμενο είναι με ποιες αξίες, με ποια στρατηγική, με ποιες πολιτικές, με ποιες προσωπικές συμπεριφορές θα πορευθούμε στο μέλλον. Είμαι συνεπώς σήμερα μαζί σας για να μοιραστώ αξίες, ιδέες, στρατηγικές και πολιτικές. Να σας καταθέσω τις βασικές πολιτικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και τις προσωπικές θέσεις μου για την πορεία ανάταξης της χώρας. Για το πώς η Φθιώτιδα θα μπορέσει να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της πορείας».

Ακολούθως, αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, είπε: «Στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται με την πίστη ότι διαθέτει το αξιακό φορτίο, την εμπειρία, το σχέδιο και το ανθρώπινο δυναμικό να διασφαλίσει και να προωθήσει τα συμφέροντα του Ελληνισμού στη δύσκολη συγκυρία».

Και συμπλήρωσε: «Όσες και όσοι συμμετέχουμε σ’ αυτή την Παράταξη, είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές ρίζες μας και το διαχρονικό έργο μας για την πατρίδα και τους πολίτες. Ταυτόχρονα, καλοδεχόμαστε όσες και όσους κατά το παρελθόν είχαν άλλες κομματικές προτιμήσεις. Και με τους οποίους σήμερα συστρατεύομαστε στη νέα κοινή προσπάθεια. Γιατί ενωμένοι μπορούμε! Μπορούμε να πετύχουμε μια ισχυρή, αξιοπρεπή και αυτοδύναμη Ελλάδα!».

Ολοκληρώνοντας, για τη Νέα Δημοκρατία, είπε: «Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα «κρότου – λάμψης». Αν και δικαιωμένη από τις ιστορικές εξελίξεις, δεν έχει έπαρση, δεν επιδεικνύει αλαζονεία. Σήμερα, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη. Είναι έτοιμη και πάλι να ανταποκριθεί, με ευθύνη, στην εμπιστοσύνη των πολιτών».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, και επισήμανε ότι: «Για εμάς, κεντρική επιδίωξη είναι η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, με υγιή δημόσια οικονομικά. Για να υποστηρίζει η υγιής οικονομία μας μια ισχυρή και αξιοπρεπή Ελλάδα! Για να στηρίζει τους αδύναμους πολίτες! Για να δίνει ίσες ευκαιρίες στις νέες γενιές! Έχουμε όμως σχεδιάσει και θα υλοποιήσουμε πολιτικές σε όλα τα πεδία της δημόσιας σφαίρας. Για να γίνουν όλα αυτά πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια ισχυρή και αποτελεσματική Κυβέρνηση. Γι’ αυτό και επιμένουμε στην ισχυρή εντολή. Γιατί θέλουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς διαφοροποιήσεις».

Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στη Φθιώτιδα λέγοντας ότι: «Η περιοχή μας πρέπει και μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην πορεία ανάταξης της χώρας. Να συμμετέχει ισότιμα και δυναμικά. Να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες. Να κεφαλαιοποιήσει τη δημιουργική δυναμική που αναπτύσσεται και μπορεί περαιτέρω να αναπτυχθεί. Για να μην χαθούν όμως αυτές οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες, απαιτείται τεκμηριωμένη, υπεύθυνη και όλο και πιο δυνατή συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων».

Ενώ τόνισε ότι: «Εμείς, σε όλη την προεκλογική περίοδο, αφήσαμε πίσω πρακτικές που αναπτύσσονται εκτός του κανονικού θεσμικού πλαισίου. Δεν ακούμε τις μεμονωμένες φωνές που αποπνέουν μιζέρια και εμπάθεια. Δεν μπορούν να μηδενίσουν τα όποια θετικά πεπραγμένα των άλλων. Αποφασίσαμε να παραδώσουμε τις με κάθε ευκαιρία αστείες προεκλογικές κατασκευές και φαντασιώσεις στην αμείλικτη πραγματικότητα. Αυτή θα δώσει το αναγκαίο «μάθημα». «Μάθημα» που ελπίζουμε ότι θα επαναφέρει στο σωστό δρόμο όσους εκτρέπονται από τις καλές παραδόσεις της Παράταξης. Το δόγμα «όποιος δεν είναι δικός μου είναι εχθρός μου» πρέπει να εξοστρακισθεί. Προκαλεί μόνο ζημιά στη χώρα, στην Παράταξη, στη δημόσια ζωή. Εμείς δεν παρασυρόμαστε. Κινούμαστε σταθερά εντός του θεσμικού πλαισίου του Κόμματος. Με διαυγή διαδρομή ζωής. Με σκληρή δουλειά. Ενωτικά. Με συγκεκριμένο έργο για τη χώρα, τη Φθιώτιδα και όλους τους πολίτες».

Επισήμανε επίσης ότι: «Δεν σκέφθηκα ποτέ να προφυλαχθώ πολιτικά στα δύσκολα και να παίζω στα «βοηθητικά γήπεδα». Μπήκα στον «κύριο αγωνιστικό χώρο» και έδωσα εθνικά, πολιτικά και παραταξιακά «καθαρές μάχες». Δεν επέλεξα να παραστήσω τον «σχολιαστή» της κερκίδας. Δεν επέλεξα να συμμετάσχω σε «εξωθεσμικά κέντρα» εξουσίας. Δεν επέλεξα να μπω σε οικονομικά και πολιτικά «θερμοκήπια». Δεν έφυγα, δεν κρύφτηκα, δεν λοξοδρόμησα! Γι’ αυτό και σας κοιτάω στα μάτια!».

Κλείνοντας, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υπογράμμισε ότι: «Με αίσθημα εθνικής και τοπικής ευθύνης συμμετέχω και σ’ αυτόν τον νέο κύκλο. Εγγύηση αποτελεί η μέχρι σήμερα, μακροχρόνια και συνεχής, αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που έχουμε μαζί οικοδομήσει. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι ότι θα αναλάβω στο ακέραιο τα καθήκοντα που θα μου αναθέσετε εσείς και η ηγεσία του Κόμματος. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να σας εκπροσωπώ με ακεραιότητα και συνέπεια! Με διάθεση προσφοράς! Με αίσθημα καθήκοντος! Ζητώ από εσάς, που είστε η μόνη δύναμή μου στην πολιτική, να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας. Στόχος μου να την μετατρέψω, ακόμη πιο ουσιαστικά, σε προσφορά στη χώρα, σε όλους τους πολίτες και στην περιοχή μας. Την προσεχή Κυριακή, ανήκει στην καθεμιά και τον καθένα ξεχωριστά, το δικαίωμα της επιλογής. Αλλά και η ευθύνη για την όποια επιλογή. Σας καλώ σε ένταση της προσπάθειας. Κάθε ψηφοδέλτιο έχει μεγάλη σημασία. Κάθε σταυρός έχει κρίσιμη σημασία. Το μέλλον της περιοχής μας εξαρτάται κυρίως από εμάς. Είναι στο μυαλό και την καρδιά μας! Το κρατάμε στα χέρια μας! Για να προχωρήσουμε σταθερά μαζί, ακόμη πιο δυνατά!».

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του κ. Σταϊκούρα:

Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία του κ. Σταϊκούρα και στο τέλος όλη την ομιλία του από την πλατεία Διάκου της Λαμίας:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση