Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννης: «Κάνουμε το ΓΝ Λαμίας το μεγαλύτερο Περιφερειακό Νοσοκομείο…»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 16:07 Μπακογιάννης: «Κάνουμε το ΓΝ Λαμίας το μεγαλύτερο Περιφερειακό Νοσοκομείο…»

Δόθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς προς χρήση το ανακαινισμένο εμβληματικό κτίριο του Σανατορίου Λαμίας. Θα φιλοξενήσει νέες και θα επεκταθούν υπάρχουσες, υπηρεσίες υγείας στις 200 κλίνες του. Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της Διοίκησης.

«Όμορφη μέρα, μέρα χαράς…», ξημέρωσε για τη Λαμία, τη Φθιώτιδα και ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Πέμπτη 11 Ιουλίου με την παράδοση του πλήρους ανακαινισμένου κτιρίου του πρώην Σανατορίου από την Περιφέρεια Στερεάς στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Τα παραπάνω λόγια τα «δανειστήκαμε» από τη σύντομη ομιλία του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη κατά την τελετή παράδοσης ενός εμβληματικού αρχιτεκτονικού, αλλά και πολύτιμου για το σύστημα υγείας, έργου, στο Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη.

Το συγκεκριμένο έργο, ιστορικά κατέστησε λειτουργικό ένα κτίριο που είχε συνδέσει την πόλη της Λαμίας με το σύστημα υγείας, φιλοξενώντας για δεκαετίες αρρώστους με φυματίωση από πολλά μέρη της Ελλάδας. Διατηρήθηκε η εξαιρετική αρχιτεκτονική του, όμως ακόμη πιο ουσιαστική είναι η νέα του χρήση, καθώς θα επιτρέψει στο ΓΝ Λαμίας να λειτουργήσει με επιπλέον 200 κλίνες, καθιστώντας το ως το μεγαλύτερο περιφερειακό και ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας.

Δείτε ένα βίντεο με τις δηλώσεις των κκ Χατζημαργαρίτη και Μπακογιάννη από την τελετή παράδοσης:

Με την παράδοση του συγκεκριμένου κτιρίου θα μπορέσουν να λειτουργήσουν εκεί:

• Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η οποία μετά την μετακόμιση της στο ανακαινισμένο κτίριο, θα αναπτυχθεί σε 27 κλίνες, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη πανελλαδικά Μονάδα Αιμοκάθαρσης (η οριστική μεταφορά και λειτουργία της Μονάδας στο νέο κτίριο θα ολοκληρωθεί μετά την καλοκαιρινή περίοδο, χωρίς καμία διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας της και με απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς υπό αιμοκάθαρση).

• Οι διοικητικές υπηρεσίες.

• Η παιδιατρική κλινική με περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών της.

• Η ογκολογική μονάδα επίσης με νέες δυνατότητες.

• Η ψυχιατρική κλινική (σε πλήρη λειτουργία).

• Η παθολογική και η πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου, με αυξημένες δυνατότητες κλινών για νοσηλεία.

Όπως ανέφερε επίσης ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας, «μεγάλο στοίχημα παραμένει η έναρξη εργασιών και λειτουργίας της Κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, μιας σημαντικής υπηρεσίας για την ευρύτερη περιοχή και τους ασθενείς, η οποία θα διασυνδέεται επιστημονικά με το Πανεπιστήμιο της Πόλης μας».

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή παράδοσης του κτιρίου του Σανατορίου: