Λαμία: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μακαριστού Νικόλαου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 08:12 Λαμία: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μακαριστού Νικόλαου

Με τις δέουσες τιμές υποδέχθηκαν τον Ποιμενάρχη τους ο κλήρος και οι πιστοί της Φθιωτικής πρωτεύουσας.

Λίγο μετά τις 7:00’ το απόγευμα της Κυριακής (28/7) η Λαμία και η Φθιώτιδα υποδέχτηκαν το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Νικολάου.

Η αιφνίδια εκδημία του Ποιμενάρχη μας προκάλεσε τη βαθύτατη θλίψη ολόκληρης της Φθιωτικής εκκλησίας και των πιστών της.

Οι αρχές του τόπου, μετά του κλήρου και των πιστών υποδέχτηκαν έξω από το Δημοτικό Θέατρο τον Μητροπολίτη τους και τον συνόδευσαν στον αγαπημένο του Μητροπολιτικό του Ναό όπου και θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη το πρωί στις 11:00’ που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή του σκηνώματός του θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπως ήταν η επιθυμία του.

Από τις 21:00’ το βράδυ της Κυριακής αλλά και της Δευτέρας (29/7) θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία.

Επίσης στις 10:00' το πρωί της Δευτέρας θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στη Λαμία, παρουσία του τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου. Αναμένεται επίσης ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων για την κήρυξη τριήμερου πένθους για την εκδημία του Μακαριστού Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας.

Δείτε βίντεο με την υποδοχή του Σκηνώματος του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας και την πομπή μέχρι τον Ι.Μ. Ναό:

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή και την πομπή που ακολουθησε από το Δημοτικό θέατρο μέχρι την Μητρόπολη:

Δείτε βίντεο από την πομπή

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση