Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Άξιος»... φώναζαν οι πιστοί με το τελευταίο χειροκρότημα - Φωτορεπορτάζ και Βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 15:28 «Άξιος»... φώναζαν οι πιστοί με το τελευταίο χειροκρότημα - Φωτορεπορτάζ και Βίντεο

Η Φθιώτιδα αποχαιρέτησε τον Μακαριστό Μητροπολίτη Νικόλαο - Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης οι πιστοί της Φθιώτιδας είπαν το πρωί της Τρίτης το "ύστατο χαίρε", στον πεφωτισμένο Ποιμενάρχη τους, που για 23 ολόκληρα χρόνια υπήρξε ο επικεφαλής της Εκκλησίας στη Μητρόπολη του νομού.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, πλαισιωμένος από πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Νωρίτερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο οποίος έχει οριστεί Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν επίσης  η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη, οι βουλευτές και όλες οι Αρχές του νομού.

«Άξιος»... φώναζαν οι πιστοί με το τελευταίο χειροκρότημα, όταν το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας εξήλθε του Μητροπολιτικού Ναού.

Δείτε βίντεο από την εξόδιο ακολουθία και την πομπή:

Μετά την εξόδιο ακολουθία έγινε η περιφορά του ιερού σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας κυρού Νικόλαου στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια λαός με πομπή συνόδευσαν το σκήνωμα του Μακαριστού Νικολάου στην Ι.Μ. Παναγίας Δαμάστας όπου πραγματοποιήθηκε η ταφή του. Εκεί όπου πριν έξι μήνες είχε ταφεί και η αγαπημένη του μητέρα.

Δείτε φωτογραφίες από το "ύστατο χαίρε" στον Μακαριστό Νικόλαο

Δείτε βίντεο του Γιώργου Αντωνόπουλου από την εξόδιο ακολουθία και την πομπή που ακολούθησε στη Λαμία.