Πλατεία Πάρκου: Η πλατεία με τα πολλά ονόματα και τη μεγάλη ιστορία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 09:12 Πλατεία Πάρκου: Η πλατεία με τα πολλά ονόματα και τη μεγάλη ιστορία

Με αφορμή την επικείμενη ανάπλαση της μεγαλύτερης και κεντρικότερης πλατείας της Λαμίας.

Ένα μεγάλο έργο, σε χρηματοδότηση και σημασία, βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την πόλη της Λαμίας και αναφερόμαστε στην ανάπλαση της ιστορικής πλατείας πάρκου.

Το έργο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2017 – 2019 Πράσινου Ταμείου και από Δημοτικούς πόρους.

Με αφορμή την επικείμενη ανάπλασή της, ο φιλόλογος και τ. Προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων του Κράτους Δημήτριος Θ. Νάτσιος μας θυμίζει το βιβλίο του «Οι Δρόμοι και οι Πλατείες της Λαμίας (1852-1998)».

Εκεί, παρουσιάζει την πλούσια ιστορία της πλατείας, που συνοδεύεται και από πολλές αλλαγές ονομάτων μέχρι τη σημερινή πλατεία Δημοκρατίας ή απλά Πάρκο.

Διαβάστε ένα 8σελιδο απόσπασμα από το βιβλίο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση