Έρχονται 1.000 νέοι πρόσφυγες στη Στερεά Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 08:06 Έρχονται 1.000 νέοι πρόσφυγες στη Στερεά Ελλάδα

Κατανοούν το πρόβλημα όλοι, αλλά δε θέλουν αιφνιδιασμούς…

Με 40 θέματα στην ημερήσια διάταξη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (30/9) το πρώτο τακτικό Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με τη νέα του σύνθεση.

Τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, εκτός ημερησίας διάταξης, απασχόλησε το μείζον θέμα του προσφυγικού μετά και τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ανατολική Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από το επίσημο Υπουργείο ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, γύρω στα 1.000 νέα άτομα πρόσφυγες – οικογένειες θα εγκατασταθούν στη Στερεά ως μία αναλογία που προκύπτει στο σύνολο για κάθε Περιφέρεια.

Το μόνο θετικό είναι η προσπάθεια επίσπευσης της διαδικασίας ασύλου, καθώς άνθρωποι συνωστίζονται σε ένα μέρος που δεν είναι ο προορισμός τους.

Η συζήτηση φυσικά επικεντρώνεται στο που και το πότε, προσδοκώντας αυτή τη φορά να μην υπάρξει αιφνιδιασμός και αναπόφευκτη σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνεδρίαση:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση