Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία - Τσεχία… συμμαχία για τον ιαματικό τουρισμό (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 07:52 Λαμία - Τσεχία… συμμαχία για τον ιαματικό τουρισμό (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέχιση της συνεργασίας με τη Δημοκρατία της Τσεχίας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης…

Αντιπροσωπεία της Τσέχικης Δημοκρατίας δέχτηκε το απόγευμα της Τρίτης 8 Οκτωβρίου 2019 στις Θερμοπύλες, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος και δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι Τσέχοι που έχουν επισκεφτεί πολλές φορές και στο παρελθόν τη Λαμία και ειδικά τις Θερμοπύλες επί Δημαρχίας Νίκου Σταυρογιάννη, ο οποίος επίσης παραβρέθηκε στη συνάντηση, αποτελούν συνεργάτες του Δήμου στην προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την ανάδειξη των ιαματικών πηγών σε συνδυασμό με την τεράστια ιστορία της.

«Ένας ανοικτός Δήμος σε συνεργασίες με συνέχεια και συνέπεια. Αυτό ονειρευτήκαμε, αυτό προγραμματίσαμε, και αυτό υλοποιούμε», ανέφερε ο κ. Καραΐσκος σημειώνοντας ότι με χαρά υποδέχτηκε στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών αντιπροσωπεία της Τσέχικης Δημοκρατίας, αποτελούμενη από την καθ. Δρ. Helena Valkova, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υπομνημάτων και πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης, επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπείας της Βουλής της Τσεχίας, συνοδευόμενη από τον πρέσβη της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα και φίλο της Λαμίας, Jan Bondy.

«Ο Δήμος μας πρέπει και θα γίνει προορισμός. Έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που μπορούν να συνθέσουν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, με οργάνωση, δημιουργία υποδομών που στη συνέχεια θα δημιουργήσουν την επιθυμητή τουριστική υπεραξία και ανάπτυξη», ανέφερε επίσης ο Δήμαρχος.

Δείτε το παρακάτω βίντεο από την επίσκεψη της Τσέχικης αντιπροσωπείας στις Θερμοπύλες:

Δείτε φωτογραφίες: