Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θύμιος Καραΐσκος: «H ανάδειξη των Θερμοπυλών είναι εθνική υπόθεση»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 07:50 Θύμιος Καραΐσκος: «H ανάδειξη των Θερμοπυλών είναι εθνική υπόθεση»

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός βρέθηκαν σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο όπου έγινε η  έναρξη του εορταστικού κύκλου των εκδηλώσεων για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών και η Πρέσβης καλής θελήσεως της Ουνέσκο κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την έναρξη του εορταστικού κύκλου των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην επόμενη χρονιά.

Να σημειωθεί ότι οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου ενώ την έναρξη των εκδηλώσεων τίμησαν ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Θύμιος Καραΐσκος αναφερόμενος στη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή για την περιοχή δήλωσε τα εξής:  

«Έχουμε πει σε όλους τους τόνους, ότι η ανάδειξη των Θερμοπυλών είναι εθνική υπόθεση. Σήμερα κάναμε μια σημαντική αρχή με την έναρξη του εορταστικού κύκλου των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών. Το γεγονός ότι αυτές οι επετειακές εκδηλώσεις είναι πλέον υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, η παρουσία του Πρωθυπουργού, το γεγονός ότι σ' αυτές τις εκδηλώσεις μετέχουν και το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και η Πρέσβης καλής θελήσεως της Ουνέσκο κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη θεωρούμε πως είναι η καλύτερη εγγύηση για να πορευτούμε το επόμενο διάστημα έτσι ώστε οι Θερμοπύλες βρεθούν στο επίπεδο που τους ανήκει. Για εμάς η έναρξη αυτών των εκδηλώσεων αποτελεί την αρχή μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας για να αναδειχθεί η ιστορικότητα του χώρου και να δημιουργήσουμε υποδομές αντάξιες του ονόματος των ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ και της ιστορίας τους»