Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Μία ακόμη καινοτόμα τεχνολογία στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Σερπάνος»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 08:00 Λαμία: Μία ακόμη καινοτόμα τεχνολογία στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Σερπάνος»

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της σωστής εκμάθησης με τη χρήση διαδραστικού πίνακα «Smart Learn» και καμερών, για την ανάλυση σε πραγματικό χρόνο του παιχνιδιού και της προόδου των ποδοσφαιριστών - μαθητών.

O Θανάσης Σερπάνος είναι «ερωτευμένος» με το ποδόσφαιρο και την Ακαδημία του με αποτέλεσμα να μην ησυχάζει ποτέ... Αυτό τον καιρό έχει επιστρέψει στα θρανία και βρίσκεται τρεις φορές την εβοδμάδα στο Α.Π.Θ. (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) για να διευρύνει τις γνώσεις του, και όπως μας είπε, εκεί είδε για πρώτη φορά, σε παρουσίαση του Γιάννη Αμανατίδη, το διαδραστικό πίνακα! Στο διάλειμμα τον πλησίασε και του είπε χαρακτηριστικά: «Τον πίνακα τον θέλω τώρα...».

Μία καινοτόμα τεχνολογία έφερε στη Λαμία για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ο Θανάσης Σερπάνος.  Είναι μάλιστα ο πρώτος πίνακας που αποκτάται από Ακαδημία Ποδοσφαίρου στην Περιφέρεια.

Πρόκειται για το διαδραστικό πίνακα «Smart Learn» με τον οποίο ο προπονητής μπορεί να επεμβαίνει σε πραγματικό χρόνο για τη βελτίωση της τεχνικής και των όσων μεταδίδει στους ποδοσφαιριστές – μαθητές, ενώ οι τελευταίοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με όλες τους τις αισθήσεις στη μάθηση για πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Με τη χρήση διαδραστικού πίνακα έχουμε την απόλυτη εφαρμογή νέων τεχνολογιών και μεθόδων στη βιντεοανάλυση για την αξιολόγηση της ανάλυσης απόδοσης (performance analysis) των ποδοσφαιριστών.

Την εγκατάσταση και παρουσίαση στην Ακαδημία «Σερπάνος» στο 1ο χλμ Λαμίας - Φραντζή, έκανε ο πιστοποιημένος προπονητής UEFA και εξειδικευμένος εκπαιδευτής τεχνολογιών «Smart Learn», Γιάννης Αμανατίδης.

 «Προσπαθούμε να παρέχουμε ότι καλύτερο και ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στα παιδιά μας, γιατί η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στο χώρο του ποδοσφαίρου», λέει στο LamiaReport ο Θανάσης Σερπάνος που δεν έκρυψε τη χαρά του για την απόκτηση ενός ακόμη χρήσιμου εργαλείου για τη σωστή εκμάθηση των παιδιών των Ακαδημιών του.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόκτηση του διαδραστικού πίνακα «Smart Learn», συνοδεύτηκε από την τοποθέτηση καμερών από την "Alarm Systems 1 Security" του Γιώργου Καραβάνα για την καταγραφή των προπονήσεων, η ανάλυση των οποίων γίνεται πλέον με ψηφιακό τρόπο και σε πραγματικό χρόνο σύμφωνα με τις νέες δυνατότητες.

Τις παραπάνω πρωτοβουλίες της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Σερπάνος» υποστηρίζει η εξειδικευμένη εταιρεία στους χλοοτάπητες Grass Expert

Δείτε φωτογραφίες: