Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμεών: «Η Φθιώτιδα θα είναι το σπίτι όλων σας»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 12:25 Συμεών: «Η Φθιώτιδα θα είναι το σπίτι όλων σας»

«Ισόβιος στρατιώτης του Χριστού...», δήλωσε από τη Λαμία ο νέος Μητροπολίτης Συμεών, ο οποίος 22 χρόνια πριν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο ΚΕΥΠ της Λαμίας.

Εμπνευσμένος από την θερμή και ενθουσιώδης υποδοχή που του επιφύλαξαν οι πολίτες της Λαμίας και της Φθιώτιδας, ήταν ο λόγος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, κατά την προσφώνησή του στην πλατεία Πάρκου από το Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο.

Από τις πρώτες κουβέντες του πιστοποίησε την καλλιέργεια του πνεύματός του και την αφοσίωση του στον Χριστό και την Εκκλησία.

Έχοντας στο πλάι του τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κκ Ιερώνυμο και τον Τοποτηρητή Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, μίλησε με θέρμη προς το πλήθος, δίνοντας την ισόβια υπόσχεση να το υπηρετήσει με όλες του τις δυνάμεις με τις ευχές των Πατέρων της Εκκλησίας και των γονιών του οι οποίοι όπως είπε παρακολουθούν από την τηλεόραση καθηλωμένοι στο κρεβάτι του πόνου.

Ιδιαίτερα ανθρώπινος ο λόγος του κ. Συμεών που θυμήθηκε όταν πριν από 22 χρόνια έπαιρνε την ευχή της μητέρας του προκειμένου να παρουσιαστεί για τη στρατιωτική του θητεία στο ΚΕΥΠ Λαμίας.

«Τώρα έρχομαι ως ισόβιος στρατιώτης του Χριστού και όχι ως Έφεδρος άλλα ως μόνιμος…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος κάτω από τις επευφημίες των πιστών. Με δυνατή φωνή μάλιστα είπε προς όλους ότι «δε με καλωσορίζετε εσείς, αλλά σας καλωσορίζω εγώ…», αναλαμβάνοντας από το πρώτο λεπτό την ευθύνη του ποιμνίου του και υπογραμμίζοντας ότι «η Φθιώτιδα θα είναι το σπίτι όλων σας…».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή που επιφύλαξε η Λαμία και η Φθιώτιδα στον Ποιμενάρχη της: