Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίντεο από την υποδοχή - ενθρόνιση και τη «δημόσια εξομολόγηση» του Συμεών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 09:20 Βίντεο από την υποδοχή - ενθρόνιση και τη «δημόσια εξομολόγηση» του Συμεών

Πλήθος επισήμων και χιλιάδες λαού, συμμετείχαν στη μεγάλη χαρά της Λαμίας και της Φθιώτιδας για την υποδοχή και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Συμεών.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την υποδοχή που του επιφύλαξε το πλήθος στην πλατεία Πάρκου, μαζί με το Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο, όπως και την αντιφώνηση του Ιεράρχη:

Ακολούθησε πεζή πομπή ως την Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας για την τελετή ενθρόνισης του κ. Συμεών στην οποία παραβρέθηκε και ο Μακαριότατος Αρχειεπίσκοπος κκ Ιερώνυμος.

Τον Ποιμενάρχη της Φθιώτιδας συνόδευσαν στο θρόνο του με τους λόγους τους ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κερραμέως, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αἰδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

Συγκινημένος αλλά γεμάτος αγάπη από τις θερμές εκδηλώσεις του κόσμου που παραβρέθηκε στην τελετή ενθρόνισής του, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, απηύθυνε «λόγο καρδιάς, μια κατάθεση καρδιάς» ως «δημόσια εξομολόγηση», όπως ανέφερε στον επιβατήριο (ενθρονιστήριο) λόγο του.

«Έρχομαι για τους πτωχούς, τους αδύνατους , τους πονεμένους, τους θλιμμένους, τους καταφρονεμένους αυτού του κόσμου…»,ενώ απηύθυνε ειδική πρόσκληση στους νέους να έρθουν κοντά στην εκκλησία.

Δείτε και τον ενθρονιστήριο λόγο του κ. Συμεών:

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από την ημέρα της ενθρόνισης του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών: