Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμεών: «Αυτός ο αγώνας είναι καλύτερος από το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 08:03 Συμεών: «Αυτός ο αγώνας είναι καλύτερος από το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Γκολ στις καρδιές μας» από τον άνθρωπο και Μητροπολίτη Φθιώτιδας με αφορμή το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα κατηχητικών σχολείων…

Ημέρα χαράς και παιχνιδιού ήταν το Σάββατο το πρωί για τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, καθώς με την ευθύνη του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας, στο πλαίσιο των δράσεων τού Γραφείου Νεότητας, διεξήχθη μεταξύ τους πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Οι αγώνες έγιναν στα γήπεδα της Ακαδημίας «Σερπάνος» με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Συμεών, που παραβρέθηκε τόσο κατά την έναρξη του τουρνουά, όσο και στον τελικό.

Ο κ. Συμεών υπογράμμισε τη σημασία τέτοιων διοργανώσεων, αναφέροντας το σημαντικό ρόλο που παίζει το παιχνίδι ειδικά στην παιδική ηλικία και την αποστολή της Μητρόπολης να έχει κοντά της και να ενδιαφέρεται στη διαμόρφωση καλών Χριστιανών για την κοινωνία.

Αστειεύτηκε πολλές φορές με τα παιδιά, κάθισε μαζί τους οκλαδόν, σούταρε, έτρεξε και τους έδωσε την ευλογία του για να έχουν υγεία και να είναι κοντά στο Θεό. Μπορεί να μην ευστόχησε στα σουτ που επιχείρησε, όπως είπε όμως, προτιμά να βάζει γκολ στις καρδιές μας. «Ο δικός σας αγώνας είναι σίγουρα πιο σημαντικός από το παιχνίδι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ…», είπε σε κάποια στιγμή ο Σεβασμιότατος  προκαλώντας τα χειροκροτήματα παιδιών και γονέων.

Για την ιστορία στο μεγάλο τελικό αναμετρήθηκαν τα παιδιά των κατηχητικών των ενοριών των Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου με τα παιδιά της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης με τελικό σκορ 2-0. Μάλιστα φανερώνοντας για μία ακόμη φορά την ετυμολογία του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας σχολίασε ότι υπεύθυνη για τη νίκη ήταν η αγρυπνία της προηγούμενης νύχτας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Παγκράτι. «Κάθε φορά που θα έχετε αγώνα, την προηγούμενη θα με φωνάζετε για αγρυπνία…», είπε προς τον Πατέρα Βασίλειο, που ήταν και ο τερματοφύλακας της ομάδας του κατηχητικού του Παγκρατίου!

Κληρώθηκαν μπάλες για τρεις τυχερούς, ενώ σημαντική ήταν η κίνηση του Θανάση Σερπάνου να προσφέρει σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά ένα μήνα δωρεάν εκμάθηση στην Ακαδημία του. Τον ιδιοκτήτη των Ακαδημιών για την «εγκάρδια φιλοξενία του» ευχαρίστησε προσωπικά και ο Μητροπολίτης, ο οποίος όπως παρατήρησε υπέγραψε τις μπάλες ως ο «Φθιώτιδας Συμεών» ή όπως είπε «F.C.» (από το συνθετικό του Serpanos F.C)!

Δείτε ένα όμορφο βίντεο και φωτογραφίες από αυτό το ξεχωριστό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου: