Η Εισαγγελία Λαμίας βράβευσε τους αριστούχους μαθητές (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 07:42 Η Εισαγγελία Λαμίας βράβευσε τους αριστούχους μαθητές (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Συμεών: «Η μεταμνημονιακή Ελλάδα θέλει μετάνοια... προσωπική, θεσμική συλλογική», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στο σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση.

«Προκλήσεις της Μεταμνημονιακής Ελλάδας: Παιδεία, Δημόσια Τάξη, Δικαιοσύνη και Οικονομία, ως Απαραίτητοι Παράγοντες Προόδου», ήταν το θέμα της ενημερωτικής εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (13/12) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γεώργιου Πέτρου. Μιας εσπερίδας που έκλεισε με τη βράβευση των αριστούχων μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Φθιώτιδος.

Ίσως για κάποιους να αποτέλεσε έκπληξη αυτή η διάθεση εξωστρέφειας της Εισαγγελίας, όσοι όμως γνωρίζουν τον κ. Πέτρο ξέρουν πολύ καλά την γνώμη του για την επαφή με τον πολίτη και την ιδιαίτερη ευαισθησία του για τα παιδιά.

Η πρόσκληση του Εισαγγελέα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, αν κρίνουμε από την εντυπωσιακή συμμετοχή, τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από την πολιτική, πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία και τα σώματα ασφαλείας, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Τον πρόλογο της εκδήλωσης ανέλαβε ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας Αχιλλέας Ζήσης, στη θέση του κ Πέτρου που έπρεπε να λείψει για λίγη ώρα μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων των δικηγόρων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, οι βουλευτές Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης και ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, δίνοντας τα εύσημα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και την Υπηρεσία του για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους.

Το συντονισμό της εσπερίδας είχε ο ε.τ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Φώσκολος που με όμορφο και εκπαιδευτικό τρόπο (μην ξεχνάμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων ήταν παιδιά) προλόγιζε τους εκλεκτούς ομιλητές.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου – Ποινικής Δικονομίας Ε.Κ.Π.Α. & Επισκέπτης Καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεωνίδας Κοτσαλής, που ανέπτυξε το θέμα «Φαινόμενα Ανομίας, η Αντιμετώπισή τους και οι Νέοι Ποινικοί Κώδικες».

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Διοικητή του Α.Τ. Λαμίας Ευάγγελου Αλεξανδρή για την  «Εγκληματικότητα, Δημόσια Ασφάλεια και Αντεγκληματική Πολιτική» και η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα που μοίρασε ελπίδα περιγράφοντας την «Παιδεία, ένα από τα Ισχυρά Εργαλεία για ένα Βιώσιμο Μέλλον: Δεδομένα και Ζητούμενα».

Τέλος με περιεκτικό και απλό λόγο ο Καθηγητής Οικονομικής των Επιχειρήσεων & Αγορών Ε.Κ.Π.Α. Παναγιώτης Αλεξάκης μας μίλησε για το  «Σταυροδρόμι» στο οποίο βρίσκεται «Η Ελληνική Οικονομία».

Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση 287 μαθητών που αρίστευσαν ανά τάξη Γυμνασίου και Λυκείου σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φθιώτιδας. Όπως παρατήρησε ο κ. Πέτρος οι αριστούχοι στο νομό μας είναι πολλοί περισσότεροι και τους συνεχάρη μαζί με την ευχή του να συνεχίσουν και να προοδεύσουν στη ζωή τους και για το καλό του τόπου τους.

Δείτε βίντεο από την ενημερωτική εσπερίδα και τη βράβευση των μαθητών:

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη βράβευση των αριστούχων μαθητών:

Δείτε φωτογραφίες από την ενδιαφέρουσα εσπερίδα που διοργάνωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση