Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Μάθε για τις κατ' οίκον Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 12:14 Λαμία: Μάθε για τις κατ' οίκον Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας

Ενημερώσου αύριο Δευτέρα (3/2) για τη νέα καινοτόμο δράση Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας κατ' οίκον, σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, που υλοποιεί για πρώτη φορά η Φθιωτική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας.

Η Φθιωτική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας (Φ.Ε.Ψ.Υ) λειτουργεί στη Λαμία από το 2005. Είναι ένας επιστημονικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων ψυχικής υγείας καθώς και την ανάπτυξη και λειτουργία Μονάδων Ψυχικής Υγείας και Αποκατάστασης.

Και κατ' οίκον Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας

Η Φθιωτική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας (Φ.Ε.Ψ.Υ) από φέτος ξεκίνησε και ένα νέο πρόγραμμα με κατ' οίκον Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας με μια εξειδικευμένη ομάδα, η οποία μπορεί να υποστηρίζει και άτομα που αδυνατούν να βγουν από το σπίτι.

Ημερίδα τη Δευτέρα

Η Φθιωτική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας (Φ.Ε.Ψ.Υ) σας προσκαλεί στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Υπηρεσίες κατ' οίκον νοσηλείας και ειδικής φροντίδας ψυχικής υγείας», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:00 - 21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (Όθωνος 3, Λαμία).

 

Η Φ.Ε.Ψ.Υ λειτουργεί δυο δομές

Το Οικοτροφείο «ΑΝΟΙΞΗ» ιδρύθηκε το 2006 και προσφέρει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επανένταξης στην κοινότητα, δραστηριότητες που στοχεύουν στην βελτίωση της λειτουργικότητας καθώς και στην ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα με ψυχικές διαταραχές, με νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές. Το Οικοτροφείο «ΑΝΟΙΞΗ» σήμερα φιλοξενεί σε μόνιμη βάση 15 άτομα.

Το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων «Το Στέκι» ιδρύθηκε το 2008 και παρέχει υπηρεσίες για την ψυχολογική υποστήριξη και ανάπτυξη δεξιοτήτων σε άτομα με ψυχικές διαταραχές. 

Η λειτουργία μιας τέτοιας δομής στην περιοχή της Λαμίας και της Φθιώτιδας ευρύτερα, δίνει την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να γίνουν ενεργοί. Παράλληλα, δίνει διέξοδο στην επιβάρυνση των οικογενειών με τη συμμετοχή τους στα προγράμματα οικογενειών που συστήνονται.

Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για τις ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες, που παρέχει το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων «Το Στέκι», μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 22310 36992 ή να μας επισκεφθείτε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 52, στη Λαμία, καθημερινά από το πρωί στις 9:00' μέχρι τις 5:00' το απόγευμα.

Μάθε περισσότερα στο fepsi.gr