Πράσινο τσάι-Ασπίδα υγείας και μακροζωίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 07:40 Πράσινο τσάι-Ασπίδα υγείας και μακροζωίας

Το πράσινο τσάι είναι το δεύτερο σε κατανάλωση αφέψημα στον κόσμο μετά το νερό . Παρασκευάζεται μέσω αποξήρανσης των φύλλων που συλλέγονται από το φυτό Camelia sinensis, το οποίο είναι πλούσιο σε  αντιοξειδωτικές ουσίες(πολυφαινόλες)οι οποίες καταπολεμούν τις βλαβερές για τον οργανισμό ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην αντιγήρανση και την καλή υγεία. Συγκεκριμένα περιέχει:

Κατεχίνες (Φλαβονοειδή): Έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, με αντιγηραντική δράση.

Tανίνες: Έχουν αντισηπτική και αντιερεθιστική δράση.

Bιταμίνη C: Παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία. (Μία κούπα τσάι την ημέρα ισοδυναμεί με τρία ποτήρια χυμό πορτοκαλιού).

Kαφείνη: Προσφέρει ισχυρή τονωτική δράση.

Οφέλη από την κατανάλωση πράσινου τσαγιού

  • Η κατεχίνη που περιέχει, είναι υπεύθυνη για την άμυνα του οργανισμού μας και την αποφυγή πολλών ασθενειών. Είναι αντι-βακτηριδιακή και αντι-ιική και είναι υπεύθυνη και για τη θεραπεία κάποιων ασθενειών, όπως η γρίπη.
  • Βοηθάει στην αποφυγή καρδιακών παθήσεων.- Εμποδίζει τη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες και βοηθά στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου.
  • Συμβάλλει στη ρύθμιση της χοληστερόλης- μειώνει σταδιακά την κακή χοληστερόλη και αυξάνει την καλή χοληστερόλη στο αίμα.
  • Έχει διουρητική δράση. Για αυτό η τακτική κατανάλωσή του βοηθάει στη μείωση της υψηλής και επικίνδυνης αρτηριακής πίεσης.
  • Προστατεύει το δέρμα από την βλάβη που επιφέρει η υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Bοηθά στο αδυνάτισμα λόγω των κατεχινών- Ενεργοποιεί  το μεταβολισμό και εξαιτίας των πολυφαινολών που περιέχει, είναι και λιποδιαλυτικό.
  • Συμβάλλει κατά του διαβήτη- Ρυθμίζει την γλυκόζη στο αίμα, επιβραδύνοντας έτσι την αύξηση του σακχάρου του αίματος μετά το φαγητό.
  • Καθυστερεί το Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον.
  • Προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα και βοηθάει στην αποκατάσταση κατεστραμμένων κυττάρων του εγκεφάλου, καθυστερώντας έτσι "την ανάπτυξη" των προαναφερθέντων νόσων.
  • Συμβάλλει στην καλή υγεία των δοντιών- η επιγαλλοκατεχίνη  έχει ανασταλτική  και αντιβακτηριδιακή δράση κατά των επιβλαβών οδοντικών βακτηρίων.
  • Έχει αντικαταθλιπτική, χαλαρωτική ή και ηρεμιστική δράση λόγω του συστατικού L-θειανίνη που περιέχει.

Αυτές λοιπόν είναι οι ευεργετικές και αντιγηραντικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού.Είναι καλό να προσέχουμε τον εαυτό μας να τρεφόμαστε σωστά και να το βάλουμε και αυτό στην καθημερινότητά μας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση