Θύμιος Καραΐσκος: «Τίποτα δεν είναι όπως χθες»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 18:30 Θύμιος Καραΐσκος: «Τίποτα δεν είναι όπως χθες»

Ανοίγουμε γραμμή επικοινωνίας και κλείνουμε την πόρτα στον Κορωναϊό - Τηλεφωνικά στο 22312- 00240 και ηλεκτρονικά στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. πλέον η επικοινωνία με το Δήμο Λαμιέων - "Μένουμε Σπίτι" γιατί «Τίποτα δεν είναι όπως χθες».

Ο Δήμος Λαμιέων από την πρώτη στιγμή αναδιοργάνωσε τις υπηρεσίες του σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην κατεύθυνση περιορισμού των κινήσεων των πολιτών. 

Τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζονται, αλλά ωστόσο θεωρούμε απαραίτητο να ζητήσουμε τη βοήθεια των πολιτών, για να αξιοποιηθούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου και να σταματήσει η επίσκεψη τους στις υπηρεσίες του. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος έχει λάβει όλα τα αναγκαία  μέτρα,  έτσι ώστε το προσωπικό του να είναι «αξιόμαχο» και σε κάθε περίπτωση να «σταθούν όρθιες» οι κρίσιμες υπηρεσίες.

Έτσι εγκαθιστούμε έναν τηλεφωνικό αριθμό με 10 γραμμές στον οποίο θα μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες και για οποιοδήποτε θέμα. Εγκαθιστούμε ένα e-mail, στο οποίο επίσης μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για οποιοδήποτε θέμα. Αναπροσαρμόζονται οι λειτουργίες των υπηρεσιών καθώς ένα τμήμα του προσωπικού εργάζεται πλέον από το σπίτι. 

Ανασυντάσσουμε και συμπληρώνουμε με  συνεργασίες, τις προνοιακές δομές του Δήμου, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε τα στοιχειώδη και τα αναγκαία στους ανθρώπους που τα έχουν απόλυτη ανάγκη. 

Αναδιοργανώνουμε σε επίπεδο έκτακτων συνθηκών τις υπηρεσίες καθαριότητας και παρακαλούμε τους πολίτες να μας βοηθήσουν, έτσι ώστε το σχέδιο που εφαρμόζεται πλέον, να έχει αντοχές και διάρκεια.

Τίποτα δεν είναι όπως χθες.

Αναλυτικότερα με βάση τα νέα μέτρα:

Στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, ο Δήμος Λαμιέων, προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες και να συμβάλει στον περιορισμό των μετακινήσεων, προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών ως εξής:

α) Δημιουργήθηκε πύλη ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων πολιτών: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

β) Ενεργοποιείται τηλεφωνική πύλη υποδοχής αιτημάτων στο τηλέφωνο 22312 00240

γ) Προσαρμόζουμε τον τρόπο εξυπηρέτησης πολιτών:

Οι πολίτες μπορούν είτε να αποστέλλουν το αίτημά τους στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, είτε να τηλεφωνούν στον παραπάνω αριθμό.

Ο συγκεκριμένος τρόπος εξυπηρέτησης αφορά σε όλα τα αντικείμενα αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων – πλην αυτών των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)- για τα οποία παρέχονται εξειδικευμένες οδηγίες στη συνέχεια.

Υπάλληλοι του Δήμου Λαμιέων θα καταγράφουν τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου (ονοματεπώνυμο, αριθμό τηλεφώνου και αντικείμενο του αιτήματος) και θα τα προωθούν στην αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα, η οποία θα έρχεται σε επαφή με τον πολίτη, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το αίτημά του. Κατά τον ίδιο τρόπο θα προωθούνται και διεκπεραιώνονται και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για κάθε περίπτωση η αρμόδια υπηρεσία είτε θα ικανοποιεί το αίτημα ηλεκτρονικά, είτε θα ορίζει ημέρα και ώρα συνάντησης για τον ενδιαφερόμενο, παρέχοντάς του περισσότερες και σαφείς οδηγίες.

Ειδικά για τα Κ.Ε.Π. θα ισχύσει η διαδικασία τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα:

22310 66160 και 22310 66161 για το ΚΕΠ της οδού Λεωνίδου και

22310 67201 για το ΚΕΠ της οδού Φλέμιγκ και Ερυθρού Σταυρού

Όσοι συμπολίτες μας προσέρχονται στα Δημοτικά καταστήματα χωρίς να έχει τηρηθεί η παραπάνω διαδικασία, δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν άμεσα.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος με την ανακοίνωση των νεών μέτρων δηλώνει:

«Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος συντεταγμένα και χωρίς πανικό πήρε την υπόθεση στα χέρια του. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του Δήμου γιατί ανταποκρίθηκε μέχρι τώρα, σε αυτή την πρόκληση σε αυτές τις έκτακτες περιστάσεις. Να ευχαριστήσω και τους πολίτες γιατί ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μου να βοηθήσουν και βοήθησαν τα μέγιστα. Έχουμε όμως ένα δύσκολο δρόμο. Ένα δρόμο που θα τον πορευτούμε με αλληλεγγύη και συμπληρωματικότητα. Ως Δήμος είμαστε έτοιμοι για τα δύσκολα. Βασική προϋπόθεση είναι να «σταθούν  όρθιες» υπηρεσίες πρώτης γραμμής του Δήμου. Κάνω έκκληση να βοηθήσουν όλοι. Κάνω έκκληση ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας να μας βοηθήσουν οι πολίτες, καθώς θέλουμε να προστατεύσουμε τους εργαζομένους του Δήμου που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σ΄αυτή των μάχη. Κάνω έκκληση στους πολίτες για οποιοδήποτε θέμα να απευθύνονται στον ένα και μοναδικό αριθμό και εμείς είμαστε εδώ παρόντες για να δώσουμε λύσεις. Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να σταθούμε όρθιοι αυτή την περίοδο που μας έχουν ανάγκη τα μοναχικά άτομα, οι ευπαθείς ομάδες οι άνθρωποι που δεν μπορούν να μετακινηθούν, οι άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν αυτά που έκαναν μέχρι χθες.  Είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε. Σκοπός μας είναι ένα πορευτούμε και το επόμενο διάστημα με την ίδια αλληλεγγύη και την ίδια υπευθυνότητα όπως μέχρι σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες της Λαμίας θα καταλάβουν την κρισιμότητα των στιγμών και θα μας βοηθήσουν απλόχερα περιορίζοντας τις κινήσεις, βοηθώντας το Δήμο να ανταποκριθεί στο ρόλο του…».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση