Λαμία: Η κλοπή της νταλίκας, η μάχη με τον κορωνοϊό και το ζεστό «ευχαριστώ» - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαΐου 2020 08:18 Λαμία: Η κλοπή της νταλίκας, η μάχη με τον κορωνοϊό και το ζεστό «ευχαριστώ» - ΒΙΝΤΕΟ

Η πρώτη συνέντευξη του Λαμιώτη «ασθενή μηδέν», μόλις βγήκε από τη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας - Τι είπε στον Κυριάκο Καραγιάννη για την απίστευτη περιπέτεια που έζησε στη Μόσχα και πως κατάφερε να βγει νικητής στη μάχη με τον κορωνοϊό. Τι λέει ο γιατρός του στη ΜΕΘ Γιώργος Κυριαζόπουλος.

Έξι (6) νέα κρούσματα και συνολικά 2.626 ασθενείς με covid-19 ανακοίνωσε την Κυριακή 3 Μαΐου το Υπουργείο Υγείας στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία της επικίνδυνης αυτής ασθένειας στην Ελλάδα. Επιπλέον 37 συμπολίτες μας βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ 1374 έχουν αναρρώσει και βρίσκονται σπίτι τους. 1.108 παραμένουν τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Δυστυχώς όμως πίσω από όλους αυτούς τους αριθμούς, που μπορεί να είναι καλύτεροι σε σχέση με αριθμούς άλλων Ευρωπαϊκών – και όχι μόνο – κρατών, βρίσκονται άνθρωποι. Και κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, κουβαλά τη δική του προσωπική ιστορία, πιθανόν το δικό του δράμα, μαζί με πολλούς ακόμη ανθρώπους που αγωνιούν και νοιάζονται δίπλα τους.

Μία από αυτές τις προσωπικές ιστορίες παρουσιάζει το LamiaReport. Είναι η ιστορία του 54χρονου Λαμιώτη αυτοκινητιστή Ηλία Κυρίτση, του ασθενή «0» της Φθιωτικής πρωτεύουσας που διαγνώστηκε με κορωνοϊό ανήμερα του Πάσχα. Μετά από δύο εβδομάδες στο Νοσοκομείο Λαμίας, εκ των οποίων τις 11 και πλέον στη ΜΕΘ κορωνοϊού, πήρε εξιτήριο και επέστρεψε κοντά στην οικογένειά του.

Για αυτές τις δύο εβδομάδες, και γενικά για την κατάστασή της υγείας του 54χρονου αυτοκινητιστή μίλησε στο LamiaReport ο Διευθυντής της ΜΕΘ και ΜΕΘ κορωνοϊού στη Λαμία Εντατικολόγος Γιώργος Κυριαζόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

Μέχρι να φτάσουμε όμως στο παραπάνω “Happy End”, υπήρξαν πολλά που έφτιαξαν την απίθανη δραματική ιστορία του 54χρονου Ηλία. Δε θα ήταν υπερβολή και λόγω των ημερών που διαδραματίστηκαν, να κάνουμε λόγο για έναν πραγματικό Γολγοθά που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου στη μακρινή Ρωσία. Εκεί του έκλεψαν το φορτηγό - ψυγείο και μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή (17/4) που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, συνέβησαν τόσα πολλά που όπως έλεγαν και οι δικοί του άνθρωποι θα μπορούσε να γράψει βιβλίο.

Ο ίδιος ωστόσο παραμένει χαλαρός και δοξάζει το Θεό και τους ανθρώπους του Νοσοκομείου Λαμίας, που το βοήθησαν να επιστρέψει υγιής στο σπίτι του. Εκεί όπου μας υποδέχτηκε με ιδιαίτερη ζεστασιά, αυτός και η οικογένειά του, θέλοντας να μοιραστεί με τους υπόλοιπους συμπατριώτες του την περιπέτειά του από όπου βγήκε νικητής, στέλνοντας και το δικό του αισιόδοξο μήνυμα. Συγχρόνως, να στείλει την ευγνωμοσύνη του στα «πατριωτάκια» που αψήφησαν κορωνοϊούς και άλλα ταμπού στη ξενιτιά και τον βοήθησαν να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα όσα πολύ ενδιαφέροντα μας εξιστόρησε στο δρόμο από τη Μόσχα στην Ελλάδα και από την παραμονή του στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς και το ζεστό «ευχαριστώ» προς όσους βοήθησαν ή ενδιαφέρθηκαν για την ασφάλεια και την υγεία του.

Δείτε το βίντεο:

Ο δρόμος για τη Μόσχα

Τέλη Μαρτίου και παρά το φόβο του κορωνοϊού που σκιάζει την Ελλάδα, ο Ηλίας Κυρίτσης εκτελεί δρομολόγια από την Ελλάδα με έδρα τη Λαμία, με αγαθά πρώτης ανάγκης φθάνοντας μέχρι τη μακρινή Μόσχα.

Εκεί ανήμερα του Ευαγγελισμού ξεκίνησε και ο δικός του Γολγοθάς. Οργανωμένη σπείρα έβαλε στο μάτι το φορτηγό ψυγείο του και μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες που απομακρύνθηκε κάποια στιγμή από αυτό, το φορτηγό είχε κάνει φτερά. «Έμεινα σε μια ξένη χώρα μόνο με τα ρούχα που φορούσα», μας λέει και μας εξιστορεί την πολυήμερη ταλαιπωρία που πέρασε μεταξύ πρεσβείας, αστυνομίας και των παρακμιακών ξενοδοχείων που διέμενε έχοντας μείνει ουσιαστικά μόνο με το διαβατήριο που έτυχε να βρίσκεται στο μπουφάν που φορούσε!

Περπατούσε για χιλιόμετρα για να βρει απλά κάτι να φάει, ενώ παράλληλα οι έρευνες για το φορτηγό του δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. «Τελικά ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων κατόρθωσα να φτάσω στην Πολωνία σε έναν πατριώτη που έχει μεταφορική, ο οποίος και άνοιξε το σπίτι του να με φιλοξενήσει», μας λέει και τα μάτια του ανοίγουν από την ευγνωμοσύνη που νοιώθει για αυτόν τον άνθρωπο.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος του πρόσφερε φιλοξενία, φαγητό ακόμη και ρούχα, ενώ κανόνισε μέσω ενός άλλου φορτηγατζή που φόρτωνε από άλλη Πολωνική πόλη να επιστρέψει Ελλάδα.

 «Δε σε αφήνω πίσω ότι και αν έχεις…»!

«Με το Χρήστο (Σ.LR.: ο φορτηγατζής από την Κατερίνη που τον έφερε Ελλάδα) δε γνωριζόμασταν από κοντά. Είχαμε μιλήσει μόνο στο CB κανά δυο φορές που διασταυρωθήκαμε στο δρόμο. Εντούτοις μόλις έμαθε για ποιον φορτηγατζή επρόκειτο, καθώς είχε μαθευτεί στο χώρο μας η περιπέτειά μου, προσφέρθηκε αμέσως να με πάρει μαζί του», περιγράφει στην κάμερα του LamiaReport ο 54χρονος αυτοκινητιστής. «Συναντηθήκαμε τη Μεγάλη Τρίτη και την επομένη θα αναχωρούσαμε για Ελλάδα», συμπληρώνει και δυστυχώς τότε ήταν που άρχισε να νιώθει τα πρώτα συμπτώματα της αρρώστιας.

«Όταν του είπα ότι έχω πυρετό και ότι πολύ φοβάμαι ότι κάτι δεν πάει καλά, του εξήγησα ότι αν δε θέλει να με πάρει Ελλάδα θα καταλάβω, γιατί έχει και εκείνος οικογένεια και γενικά ήταν λογικό να φοβάται το άγνωστο. Την απάντησή του και τη λεβεντιά που έδειξε δε θα την ξεχάσω ποτέ: Δε σε αφήνω πίσω ότι και να έχεις. Εγώ θα σε γυρίσω στην πατρίδα…».

Κάποια από τα σημεία που θα πρέπει ίσως να μας εξηγήσει η επιστήμη, είναι πως τόσο η οικογένεια που τον φιλοξένησε για σχεδόν τρεις μέρες στο σπίτι της στην Πολωνία, όσο και ο άνθρωπος που για άλλες τόσες ημέρες μοιραζόταν την μικρή καμπίνα του φορτηγού ψυγείου, δε νόσησαν από τον νέο κορωνοϊό. Ομοίως αρνητικοί βγήκαν στο τεστ η οικογένειά του στη Λαμία, όπως και η οικογένεια του αδερφού του, οι οποίες ήταν και οι μοναδικές - προσεκτικές - επαφές του κατά την επιστροφή του στην πατρίδα.

«Πιστεύω ότι κι αυτή η ασθένεια είναι σαν μια γρίπη. Ο κόσμος ας διατηρήσει την ψυχραιμία του. Ας τηρεί τους κανόνες υγιεινής και να έχει πίστη και θάρρος», μας λέει ο πρώτος ασθενής που νόσησε με covid-19 στη Λαμία και ο πρώτος που τη νίκησε δίνοντας κουράγιο σε όλους εμάς.

Δείτε παρακάτω όλη τη συνέντευξη με την περιγραφή της απίστευτης περιπέτειας του, από την κλοπή του φορτηγού μέχρι την έξοδο του από τη ΜΕΘ κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση