Peugeot i-Cockpit: Μια διαφορετική εμπειρία οδήγησης!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαΐου 2020 22:43 Peugeot i-Cockpit: Μια διαφορετική εμπειρία οδήγησης!

Από την πρώτη του εμφάνιση το i-Cockpit της Peugeot δεν σταμάτησε να εξελίσσεται διατηρώντας όμως πάντα τα κύρια συστατικά του:

  • Τιμόνι μικρής διαμέτρου με ενσωματωμένα χειριστήρια για καλύτερη αίσθηση οδήγησης και ευκολότερο χειρισμό
  • Yπερυψωμένος ψηφιακός πίνακας οργάνων με δυνατότητες διαμόρφωσης και εξατομίκευσης, που απεικονίζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με γραφικά υψηλής ευκρίνειας
  • Mεγάλη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης στην ευθεία του βλέμματος του οδηγού
  • Mια σειρά από διακόπτες που θυμίζουν πλήκτρα πιάνου και οποία επιτρέπουν άμεση πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες άνεσης.

Γιατί είναι τόσο ασποτελεσματικό;

Για τον σχεδιασμό του i-cockpit, λήφθηκαν υπόψιν πολλοί κανόνες σε επίπεδο εργονομίας, ορατότητας και αρχιτεκτονικής προκειμένου να εξασφαλίσει άνεση και ορατότητα για κάθε είδους σωματότυπο διαφορετικών οδηγών.

Τα ανθρωποκεντρικά δεδομένα που μελετήθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα καθοδήγησαν τους σχεδιαστές της Peugeot. Δεν έχει σημασία το ύψος του οδηγού. Στην πραγματικότητα πρέπει να αξιολογηθεί η αναλογία στήθους προς άκρα. Αυτά τα ανθρωποκεντρικά δεδομένα επέτρεψαν τον υπολογισμό του εύρους ρύθμισης των καθισμάτων ή του τιμονιού προκειμένου να ενισχυθεί η εργονομία ανεξαρτήτως μεγέθους οδηγού για την κατασκευή του Peugeot i-cockpit. Σήμερα τα περισσότερα μοντέλα της Peugeot διαθέτουν το i-Cockpit:

  • 208 & 2008, 308 & 308 SW, Rifter, 3008 & 5008, 508 & 508 SW.

Νέο Peugeot i-Cockpit® 3D

Σε όλα τα μοντέλα της Peugeot οι πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός βρίσκονται στο οπτικό του πεδίο. Το i-Cockpit 3D εγκαινιάστηκε στα δύο ολοκαίνουργια μοντέλα της μάρκας, το νέο 208 το νέο SUV Peugeot 2008. Ανάλογα με την έκδοση, η απεικόνιση πληροφοριών στον τρισδιάστατο πίνακα οργάνων i-Cockpit 3D θυμίζει ολόγραμμα ή ακόμα και το κόκπιτ ενός πολεμικού αεροσκάφους. Οι ενδείξεις είναι δυναμικές και κινούμενες, προβάλλουν μπροστά ανάλογα με τον βαθμό σπουδαιότητάς τους με χρόνο διαδραστικότητας της τάξης του μισού δευτερολέπτου, βελτιώνοντας έτσι την οδήγηση τόσο ως προς την αποτελεσματικότητα ανάγνωσης όσο και ως προς την ασφάλεια.

Στο κέντρο του ταμπλό η οθόνη έχει μια μεγάλη διαγώνιο ως και 10 ίντσες και ο χειρισμός της γίνεται από τα πλήκτρα αφής που βρίσκονται δίπλα στους διακόπτες αεροπορικού τύπου. Το Peugeot 3D i -Cockpit, όντας μοναδικό στην κατηγορία του, καινοτομεί με ένα σύμπλεγμα τρισδιάστατης ψηφιακής τεχνολογίας και είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που το νέο Peugeot 208 αναδείχθηκε Αυτοκίνητο της χρονιάς 2020 τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη αλλά και για τα βραβεία και τις διακρίσεις που έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής.

Γνωρίστε τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες της PEUGEOT και οδηγήστε όλα τα νέα μοντέλα στην "Peugeot AUTOKAR" στη Λαμία.

Επίσημος διανομέας και επισκευαστής PEUGEOT. Στο 2 χιλ ΝΕΟ ΛΑΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ.  22310-47535 – autokar.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση