Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπανός: «Συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια για το χθες, το σήμερα και το αύριο»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 07:42 Σπανός: «Συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια για το χθες, το σήμερα και το αύριο»

Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη: Πολλές από τις προτάσεις της Περιφέρειας Στερεάς θα μπουν στην πλατφόρμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»….

Ουσιαστική και σε καμία περίπτωση εθιμοτυπική, δεν ήταν η επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στη Λαμία και το γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού.

Η κα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη συνοδευόταν από το σύνολο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και συγκεκριμένα την Πρώην Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη, την Καθηγήτρια Δέσποινα Μουζάκη, το ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη, τον Καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και τον Καθηγητή Νίκο Κανελλόπουλο, αλλά και από τον Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας της Επιτροπής Θανάση  Κανταρτζή.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη συνάντηση συμμετείχαν αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Σανίδας, o Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού - Πολιτισμού Ηλίας Μπουρμάς, ο συνθέτης  και δημιουργός του κεντρικού δρώμενου της Π.Στ.Ε. Δημήτρης Μαραμής, καθώς και υπηρεσιακοί συνεργάτες για τον Πολιτισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Περιφερειακού Γραφείου ΣΕΤΕ.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν για περισσότερο από μία ώρα, απόψεις γύρω από τις δράσεις που θα αναπτύξουν για την ιστορική επέτειο για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 και εξέτασαν τη δυνατότητα ανάπτυξης κοινών πρωτοβουλιών. Το σημαντικό ήταν ότι τόσο η Πρόεδρος όσο και τα μέλη της Επιτροπής ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένα  για την ιστορία του τόπου, αλλά και για τις τουριστικές πολιτιστικές δυνατότητές του, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να βοηθήσουν οπουδήποτε χρειαστεί για την προβολή και αξιοποίησή του.

Σε ανάμνηση της επίσκεψής της κας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στη Λαμία, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας της προσέφερε συμβολικά μια ελιά και το παγκόσμιο σύμβολο, τον Ηνίοχο των Δελφών.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και την Πρόεδρο κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική κουβέντα για τις δράσεις και τη συνεργασία μας εν όψει του 2021. Σ` αυτό τον μοναδικό τόπο, σχεδιάζουμε να προβάλλουμε το ιστορικό μήνυμα, να τιμήσουμε την Ελληνική Επανάσταση αλλά και να κοιτάξουμε στο μέλλον. Παρουσιάζοντας αυτές τις δράσεις σήμερα στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», σηκωθήκαμε από το τραπέζι σοφότεροι, πιο αισιόδοξοι, πιο δυνατοί. Συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια, μια προσπάθεια που τιμά το τότε, φωτίζει το σήμερα και σηματοδοτεί θετικά το αύριο.»

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη ανέφερε: «Ολοκληρώσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και φεύγουμε αναγεννημένοι, σαν να βουτάμε σε μια κολυμβήθρα καινούργιου ενδιαφέροντος γι` αυτό τον τόπο. Μέσα από τις προτάσεις τους, αναδεικνύουν ιδέες για ένα διαφορετικό τουρισμό, ενώνουν με  εξαιρετικό τρόπο μια διαδρομή φύσης και πολιτισμού και για όλα αυτά είμαι αληθινά ευτυχής. Πολλές από αυτές τις προτάσεις, θα μπουν στην πλατφόρμα της ιστοσελίδας «Ελλάδα 2021» γιατί δικός μας σκοπός είναι να προβάλλουμε όλες τις δράσεις που μας προτείνονται ανά την Ελλάδα. Χαίρομαι που κοιτάτε στο μέλλον και σας ευχαριστώ πολύ

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης: Έφτασε η Γιάννα Αγγελοπούλου στην Περιφέρεια - Δείτε εικόνες