Θύμιος Καραΐσκος: «Η Λαμία στο επίκεντρο της Ιστορίας και του Πολιτισμού» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 08:00 Θύμιος Καραΐσκος: «Η Λαμία στο επίκεντρο της Ιστορίας και του Πολιτισμού» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Στόχος μας να αναδείξουμε το ιστορικό – πολιτιστικό τοπόσημο του Δήμου, συνδέοντας το σημείο της ιστορικής μάχης της Αλαμάνας με το ιστορικό σημείο των Θερμοπυλών καθώς και τη γέφυρα του Γοργοποτάμου....», τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων - Ποιο ήταν το δώρο που εντυπωσίασε την Γιάννα Αγγελοπούλου.

Το Γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου και το Κενοτάφιο του ήρωα του ’21 Αθανάσιου Διάκου, στον πεζόδρομο της Καλύβα – Μπακογιάννη, ήταν οι τελευταίοι σταθμοί στην 3ωρη και πλέον επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στην Λαμία.

Η κα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη αν και ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση το πρόγραμμά της στην πρωτεύουσα της Ρούμελης, σε καμία περίπτωση δεν βιάστηκε και συζήτησε επί μακρόν με τους εκπροσώπους του Δήμου, κάτι που είχε κάνει νωρίτερα και στην Περιφέρεια Στερεάς.

Την Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», εκτός του κ. Καραΐσκου, υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κυροδήμος με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Αμαλία Ποντίκα.

Η συζήτηση έγινε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα καθώς το σύνολο της Επιτροπής ήταν ιδιαίτερα προετοιμασμένο για τις προτάσεις του Δήμου σχετικά με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Ο Δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει την ανάγκη ανάδειξης με ουσιαστικές παρεμβάσεις, του ιστορικού – πολιτιστικού τοπόσημου του Δήμου, συνδέοντας το σημείο της ιστορικής  μάχης της Αλαμάνας με το ιστορικό σημείο των Θερμοπυλών καθώς και τη γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Στις παρεμβάσεις αυτές, ως κορυφαία, τονίστηκε η ανακατασκευή και αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας της Αλαμάνας, όπου και έλαβε χώρα η ομώνυμη μάχη και η οποία σήμερα δεν διασώζεται, αλλά και άλλες παρεμβάσεις όπως  στο Μνημείο του Διάκου στη Λαμία, η ανάδειξη της πλατείας των Κομποτάδων, η ανάδειξη της Χαλκωμάτας και η ανάδειξη της ομώνυμης πλατείας Διάκου στη Λαμία.

Γενικά η κα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις ιδέες που της παρουσιάστηκαν, όπως και από το ξεχωριστό δώρο του Δημάρχου, ένα καράβι με σκαλισμένο το όνομα του Δήμου Λαμιέων και της «Ελλάδας 2021», που συμβολίζει την περιπλάνησή της σε όλη τη χώρα!

«Ο τόπος μας είναι γεμάτος με ηρωικές στιγμές και  θυσίες. Διαχρονικά το μήνυμα της θυσίας και ο αγώνας για την ελευθερία, μας διαπερνά απ’ άκρη σ΄ άκρη. Από τις πρώτες Αμφικτιονίες και τις Θερμοπύλες μέχρι την Αλαμάνα και τον Γοργοπόταμο. Έγιναν τόσα πολλά και μεγάλα αφήνοντας το ιστορικό τους αποτύπωμα σε τόσο μικρό τόπο. Ως Δήμος Λαμιέων νιώθουμε βαρύ το χρέος απέναντι στη ιστορία μας και  προετοιμαζόμαστε για τις επετειακές εκδηλώσεις. Θέλουμε όλα αυτά τα σημεία να αναδειχτούν και αποδοθούν στους πολίτες μαζί με την ιστορία τους. Θέλουμε να αναδείξουμε τις σημαντικές διαχρονικές παραμέτρους και να επιχειρήσουμε μια σύνδεση με το σήμερα. Για το λόγο αυτό η συνεργασία με την Πρόεδρο της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» είναι καθοριστική  και επιβεβλημένη, διότι νιώθουμε πολύτιμη την προσωπική της βοήθεια, όπως επίσης και την  βοήθεια όλης της Επιτροπής, προκειμένου να επιταχύνουμε τον προγραμματισμό,  έτσι ώστε να μην μείνουμε στα σχέδια αλλά να αποδώσουμε στους πολίτες ζωντανές εικόνες από την βαριά ιστορία μας,  συμπληρώνοντας τον εκ-παιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα της ιστορίας μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Δείτε βίντεο:

Να σημειωθεί ότι στο χώρο υποδοχής του Γραφείου του Δημάρχου στήθηκε στρογγυλό τραπέζι όπου εκπρόσωποι τοπικών επιχειρήσεων παρουσίασαν  τα ξεχωριστά προϊόντα τους, ενώ παρουσιάσθηκαν αναλυτικότερα οι προτάσεις του Δήμου, από τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θάνο Κακαρούντα.

Ακολούθησε η επίσκεψη της Κας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στο κενοτάφιο του ήρωα Αθανασίου Διάκου, μεταβαίνοντας πεζή από το Δημαρχείο στο χώρο που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Καλύβα – Μπακογιάννη.

Δείτε βίντεο από τη βόλτα της προέδρου της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" στο κέντρο της Λαμίας.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Δημαρχείο και στο κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου: 

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες εικόνες από την επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου στη Λαμία

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση