Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμείς πιστεύουμε τα παιδιά... «Οι 100 γλώσσες υπάρχουν»!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 08:04 Εμείς πιστεύουμε τα παιδιά... «Οι 100 γλώσσες υπάρχουν»!

Με μοναδικό γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, η «Λιλιπούπολη» έχει υιοθετήσει από το 2016 τη φιλοσοφία του Reggio Emilia. Μια πρωτοποριακή και καινοτόμα προσέγγιση στην προσχολική εκπαίδευση. Ένα παιδοκεντρικό σύστημα, που διευρύνει τους ορίζοντες των παιδιών, μέσα από την δημιουργία, το συναίσθημα, τη γνώση, την κοινωνικότητα και την ελευθερία για αυτενέργεια.

Η φιλοσοφία του , Reggio Emilia υποστηρίζει πως "το παιδί μιλάει 100 γλώσσες" και αυτό επιτυγχάνεται μέσω του Atelier.

Η Τέχνη και το Atelier στη φιλοσοφία του Reggio Emilia παίζουν το κεντρικό ρόλο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι στο Atelier τα παιδιά εργάζονται με το μυαλό και τα χέρια ταυτόχρονα. Μπορούν να μεταμορφώσουν την ύλη και να δημιουργήσουν κάτι καινούριο. Έρχονται σε επαφή με την αισθητική και την ομορφιά της ύλης και αποκτούν την πεποίθηση οτι «όλοι μας μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο».

Σε όλα τα τμήματα της «Λιλιπούπολης» η επαφή με το Atelier είναι καθημερινή κι έτσι οι Λιλιπούτειοι μαθητές μας συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε ένα Καινοτόμο, Πρωτοποριακό, Δημιουργικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, που διαφυλάσσει τις "100 γλώσσες" κάθε παιδιού!!

Στο καθημερινό πρόγραμμα της «Λιλιπούπολης» εντάσσεται και το μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα Αγάπη της μουσικοπαιδαγωγού κα. Μέριανου Αλεξάνδρας.

Πραγματοποιείται καθημερινά σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας βρεφικό, προπαιδικό, παιδικό, προνηπιακό και νηπιακό και μυεί ομαλά τα παιδιά στην μουσική, στο ρυθμό,στην έκφραση και στην αναγνώριση των συναισθημάτων.

Στη διαδρομή μας δε σταματάμε να εξελισσόμαστε δυναμικά. Εμπλουτίζουμε και ανανεώνουμε συνεχώς το πρόγραμμά μας, ακολουθούμε τις εξελίξεις στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης και βελτιώνουμε τις υπάρχουσες δομές.

Η «Λιλιπούπολη» τη νέα σχολική χρονιά υποδέχεται την Εκπαιδευτική Ρομποτική

S T E A M  (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) παρέχοντας στο Προνηπιακό τμήμα και στο τμήμα του Νηπιαγωγείου ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική,τις τέχνες και τα μαθηματικά.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ:

Βρεφικό, Προπαιδικό, Παιδικό, Προνηπιακό, Νηπιαγωγείο

Δώρα Λάππα
Νηπιαγωγός
 
«Λιλιπούπολη»
Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Εκπαίδευσης
Διεύθυνση: Σάκη Καράγιωργα 14-16 Παγκράτι,Λαμίας
Επικοινωνία: 6937278507 / 22310 39070
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
Η «Λιλιπούπολη» εύχεται σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή, δημιουργική και γεμάτη έμπνευση σχολική χρόνια!!