Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στυλίδα: Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΕΚΠΑ υπέγραψε ο Δήμος (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 07:24 Στυλίδα: Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΕΚΠΑ υπέγραψε ο Δήμος (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Δήμος Στυλίδας υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το κορυφαίο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΟΣΚ, στο Πάρκο του Λαού στη Στυλίδα παρουσία του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. κ. Συμεών, του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Βουλευτή κ. Γιάννη Σαρακιώτη, εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Δημάρχου κας Βιργινίας Στεργίου και πολιτών του Δήμου Στυλίδας.

Δυστυχώς λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μας, δεν κατάφεραν να παραστούν αρκετοί επίσημοι προσκεκλημένοι, οι οποίοι όμως σε σχετική επικοινωνία μαζί μας εξέφρασαν την υποστήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή τους στο εγχείρημα αυτό και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στη συνεργασία του Δήμου μας με το Πανεπιστήμιο. 

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπροσώπησαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Βούλγαρης, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Χρήστος Καραγιάννης, ο Καθηγητής Ωκεανογραφίας κ. Σεραφείμ Πούλος και ο Καθηγητής της Χημείας κ. Νικόλαος Θωμαΐδης.    

Στην εισήγησή της η Δήμαρχος κα. Βιργινία Στεργίου παρουσίασε τους σκοπούς της συνεργασίας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που είναι: η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕΣΠΑ,  η συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα με δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας, η παροχή επιστημονικών συμβουλών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, της ενέργειας, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της αλιείας, του περιβάλλοντος, της ιστορίας, της κοινωνιολογίας, της ψυχολογίας, η προβολή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, η από κοινού οργάνωση και συμμετοχή σε συνέδρια, ημερίδες, εκπαιδευτικά σεμινάρια, προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης και τέλος η ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω συνεργειών, με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Η Δήμαρχος Στυλίδας στην ομιλία της χαρακτηριστικά δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι μία ιστορική ημέρα για το Δήμο μας……Με στρατηγικό σχεδιασμό, με υπομονή και επιμονή ο Δήμος Στυλίδας  γυρίζει σελίδα και επικουρούμενος από κορυφαίους φορείς, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταβαίνει σε μία νέα εποχή. Από σήμερα, ο Δήμος συνδέεται με την έρευνα και την καινοτομία έχοντας στο πλευρό του τους πλέον ειδικούς και καταξιωμένους επιστήμονες διαχειρίζεται το παρόν και σχεδιάζει το μέλλον…..Βλέπετε ότι κάθε υπόσχεση που δώσαμε πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας σταδιακά υλοποιείται».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την Τελετή Υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δήμου Στυλίδας.