Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Όλα τα γνήσια παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης στο τραπέζι σου!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 07:34 Λαμία: Όλα τα γνήσια παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης στο τραπέζι σου!

Στο κέντρο της πόλης μύρισε κάτι από Κρήτη !!!

Με όνομα εμπνευσμένο από την Κρητική διάλεκτο, το «Καλιμέντο» (προκοπή ή ευόδωση προσπαθειών) εντοπίζεται στο κέντρο της Λαμίας και αποτελεί ένα μοναδικό εκθετήριο-πωλητήριο παραδοσιακών προϊόντων, στη συμβολή των οδών Λεωσθένους και Παλαιολόγου (γωνία)  στο κέντρο της Λαμίας.

Αν και μακριά από το νησί της Κρήτης, το «Καλιμέντο» θα σας ταξιδέψει σε αυτό!

Παραδοσιακά προϊόντα όπως καλιτσούνια και ξεροτήγανα θα συνοδεύουν τα γεύματά σας με μία μοναδική πινελιά από τα πατροπαράδοτα προϊόντα της Κρήτης.

Απολαύστε γνήσια ρακί με τον απόλυτο κρητικό μεζέ, τη γραβιέρα, μπορείτε να τη βρείτε και με γεύσεις, όπως πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι.

Επίσης στο «Καλιμέντο» θα βρείτε Κρητικό εφτάζυμο παξιμάδι χαρουπιού, για όσους λατρεύουν τη διαφορετικότητα στο πιάτο τους, αλλά και τα κλασσικά και αγαπημένα όλων μας παξιμάδια.

Οι κορυφαίοι παραδοσιακοί μεζέδες θα εκτοξεύσουν τις γεύσεις στον ουρανίσκου σας! Λουκάνικο ξυδάτο με δεντρολίβανο, μοναδικά γευστικό απάκι, γαλένι (αλοιφώδες τυρί) αλλά και ξινομυζήθρα, για το πιάτο σας και μόνο!

Ωστόσο τα καλούδια της Κρήτης αποτελούν τις καλύτερες επιλογές των καλοφαγάδων. Ντόπιο κρασί και μέλι θα δώσουν άλλη νότα γεύσης στο τραπέζι σας.

Πινελιά μοναδικότητας προσφέρει το χαρούπι, το οποίο μπορείτε να το βρείτε είτε αυτούσιο είτε μέσα στον καφέ και το τσάι  που θα βρείτε στο «Καλιμέντο».

Τα φρέσκα και αυθεντικά προϊόντα είναι η δέσμευση του «Καλιμέντο», γι’ αυτό και προσφέρει και κατεψυγμένα μυζηθροπιτάκια και σφακιανή πίτα, για όσους θέλουν να έχουν την απόλυτη εμπειρία της Κρητικής παραδοσιακής κουζίνας στο τραπέζι τους.

H Κρητική διατροφή συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία της υγιεινής διατροφής που όταν γίνονται τρόπος ζωής, εξασφαλίζουν καλή υγεία, ιδανικό βάρος, μείωση των αλλεργικών φαινομένων και ικανοποιητική ανάπτυξη για τα παιδιά.

«Αν αγαπάτε την Κρήτη και τα προϊόντα της ή αν δεν τα γνωρίζετε και θέλετε να τα μάθετε και να τα γευτείτε, τώρα μπορείτε να τα βρείτε στη Λαμία στο Καλιμέντο μας. Κατευθείαν από τα χέρια ντόπιων παραγωγών και φτιαγμένα με τα πιο αγνα υλικά...»

Με αυτή τη φράση η Εύα Σωμαράκη, ιδιοκτήτρια του «Καλιμέντο» στη Λαμία, σας περιμένει να σας "μηύσει" στην κρητική κουζίνα και στα καλούδια της.
 
 

Αναλαμβάνουμε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις με μοναδικά Κρητικά εδέσματα 
Τηλέφωνα: 2231 308246 & 698 556 4919

Επισκεφθείτε μας στη συμβολή των οδών Λεωσθένους και Παλαιολόγου (γωνία) στη Λαμία.

Ωράριο λειτουργίας:  Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 09:00 - 14:00
                                  Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00

Βρείτε μας στο Facebook & στο Instagram