Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτορεπορτάζ από τα ονομαστήρια του Φθιώτιδος Συμεών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 18:29 Φωτορεπορτάζ από τα ονομαστήρια του Φθιώτιδος Συμεών

Σε δύο μικρά ορεινά χωριά του ορεινού όγκου της Φθιώτιδος, τα οποία στερούνται εφημερίου ετέλεσε τις Ιερές Ακολουθίες για τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Συμεών επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου, του οποίου το όνομα και φέρει ο Ποιμενάρχης μας.

Έτσι, το απόγευμα της Κυριακής (11/10) ο Σεβασμιώτατος χοροαστάτησε στον Εσπερινό  στην  Άνω Αγόριανη του Δήμου Δομοκού, παρουσία του Δημάρχου Δομοκού κ. Χαράλαμπου Λιόλιου.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Άγιος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην οσιακή ζωή, την αγγελική πολιτεία και τα θεόπνευστα έργα του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου. Ο π. Νεόφυτος μετέφερε τις εγκάρδιες υικές ευχές σύσσωμου του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως Φθιώτιδος προς τον Σεβασμιώτατο επί τοις ονομαστηρίοις αυτού.

Ο  κ. Συμεών, στο τέλος του Εσπερινού  απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον άρτι αναλάβοντα την θέση και τα καθήκοντα του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Αρχιερατικής Περιφερείας Δομοκού και Ξυνιάδος π. Γεώργιο Βούλγαρη.

Ανήμερα της εορτής,  ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο απομακρυσμένο ορεινό χωριό Μαυρίλο της Δυτικής Φθιώτιδος, το οποίο στερείται και αυτό Εφημερίου και  ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, παρουσία του τ. Υπουργού κ. Αθανασίου Γαννόπουλου.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο όσιο Συμεών το νέο Θεολόγο, χαρακτηρίζοντας τον ως έμπειρο συνεχιστή, ανακαινιστή και ερμηνευτή της Ορθoδόξου Θεολογίας, το κήρυγμα του μόνιμη υπόμνηση της φωτοδόχου πνοής του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία ως θεραπευτήριο ψυχών και εργαστήριο αγιότητος.

Προ της απολύσεως, ο κ. Συμεών απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Αθανάσιο Αλεξίου, Εφημέριο της Ενορίας  Αγίας Παρασκευής Μερκάδος.

Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις αυθόρμητες ευχές και την αγάπη των λιγοστών  κατοίκων και των δύο αυτών χωριών, οι οποίοι ένιωσαν ιδιαίτερη ευλογία, διότι μετά από πολλές δεκαετίες ιερούργησε στα χωριά τους ο Μητροπολίτης τους και μάλιστα την ημέρα των πρώτων ονομαστηρίων του.

Το γεύμα της εορτής του επέλεξε να το μοιραστεί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Συμεών με τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ όλο το απόγευμα εργάσθηκε κανονικά στο γραφείο του, όπου τελικά δεν ήταν λίγοι οι επώνυμοι και ανώνυμοι που έσπευσαν να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο, παρά το γεγονός ότι δεν δεχόταν επίσημες επισκέψεις.

Ανάμεσα σ’ αυτούς ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Θέμης Χειμάρας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανίδας και οι Αντιπεριφερειάρχες,  ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας κ. Γιαννίτσης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος προστασίας ΑΜΕΑ Φθιώτιδος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος  κ. Δημήτριος Δρακάκης και πλήθος κληρικών και λαϊκών.

Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Ανάγνου: