Λαμία: Μετά από μισό αιώνα ο θρυλικός «Τσολιάς» μετακόμισε (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 08:10 Λαμία: Μετά από μισό αιώνα ο θρυλικός «Τσολιάς» μετακόμισε (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μετά από 56 ολόκληρα χρόνια o ανδριάντας του «Τσολιά», άλλαξε θέση στην πλατεία Πάρκου - Δείτε βίντεο από drone πως έγινε όλη η επιχείρηση το πρωί της Τρίτης.

Ήταν Κυριακή 4  Οκτωβρίου 1964 όταν ορειχάλκινος ανδριάντας του Έλληνα «Τσολιά», έργο του γλύπτη Νίκου Περαντινού, στήθηκε για πρώτη φορά στην πλατεία Πάρκου (δείτε εδώ).

Σήμερα Τρίτη (3/11/20) ο εμβληματικός ανδριάντας του Εύζωνα (Τσολιά) μετακόμισε για μερικά μέτρα, στο πλαίσιο της ανάπλασης της πλατείας Πάρκου που είναι σε εξέλιξη.

Το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει μια πολύ καλή προετοιμασία από τους μηχανικούς το έργου, οι οποίοι είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την όλη διαδικασία της μετακίνησης, ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο ατυχήματος.

Τελικά όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο και χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα ο «Τσολιάς» τοποθετήθηκε στη νέα του θέση όπου θα δεσπόζει για τα επόμενα, ποιος ξέρει πόσα, χρόνια.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου ανάπλασης της πλατείας Πάρκου, στη νέα θέση του «Τσολιά» θα γίνει νησίδα πράσινου και στο δάπεδο θα τοποθετηθεί κυβολιθόστρωτος γρανίτης με ένθετα επιδαπέδια φωτιστικά.

Για ιστορική στιγμή της πόλης έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε και φωτογραφίες από την "μετακόμιση" του Έλληνα «Τσολιά»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση