Παρέμβαση Θέμη Χειμάρα για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 09:00 Παρέμβαση Θέμη Χειμάρα για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Ο Θέμης Χειμάρας, που γνωρίζει "από πρώτο χέρι" τα όσα βιώνουν οι επαγγελματίες, προτείνει η επιστρεπτέα προκαταβολή να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, μέσα από άρθρο του στον "Ελεύθερο Τύπο", θέτει για πρώτη φορά σε δημόσιο λόγο, το θέμα κάλυψης των επιστρεπτέων προκαταβολών από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο ίδιος, μέσα από το άρθρο του στην εφημερίδα, σχολιάζει πως ΜμΕ δεν θα τα καταφέρουν και για το λόγο αυτό, τονίζει πως 3,1 δισ. € της επιστρεπτέας προκαταβολής Ι, ΙΙ, και ΙΙΙ, τα οποία κατευθύνθηκαν κυρίως σε ΜμΕ, είναι εξαιρετικά κρίσιμο να καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως και το υπόλοιπο 50% που θα προκύψει από τον 4ο και 5ο γύρο του συγκεκριμένου εργαλείου.

Ως ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης ο ίδιος, γνωρίζοντας "από πρώτο χέρι" την σοβαρότητα της κατάστασης και την οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ΜμΕ, σχολιάζει πως ο δανεισμός, ακόμα και με ευνοϊκούς όρους, όπως αυτούς που εξασφάλισε ορθά η Ελληνική Κυβέρνηση, δεν παύει να διαιωνίζει το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους και να κρατά δέσμιες τις επιχειρήσεις στα τραπεζικά ιδρύματα.

Δείτε το άρθρο του στον "Ελεύθερο Τύπο".



 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση