Ποια διάρκεια ασφάλειας αυτοκινήτου συμφέρει περισσότερο; Πως να εξοικονομήσετε χρήματα!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 11:47 Ποια διάρκεια ασφάλειας αυτοκινήτου συμφέρει περισσότερο; Πως να εξοικονομήσετε χρήματα!

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ένα πάγιο κόστος που επιβαρύνει κάθε χρόνο εκατομμύρια οδηγούς και ιδιοκτήτες οχημάτων.

Η βασική ασφάλιση είναι υποχρεωτική από το νόμο ενώ για τα ανασφάλιστα οχήματα υπάρχουν πολύ βαριές ποινές που περιλαμβάνουν μέχρι και φυλάκιση.

Σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, πως μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από κάτι απαραίτητο; Μας συμφέρει να ασφαλίσουμε το αυτοκίνητο με μια μηνιαία ασφάλεια ή να κάνουμε μια ετήσια ασφάλιση με σκοπό το μέγιστο όφελός μας;

Σε αυτό το άρθρο του Lamiareport.gr θα σας αναλύσουμε πως θα εξοικονομήσετε χρήματα από την ασφάλειά σας καθώς και ποια χρονική διάρκεια συμβολαίου να επιλέξετε, για το μέγιστο όφελος.

Χρονική διάρκεια συμβολαίου – Τι σας συμφέρει και γιατί

Οι ασφάλειες αυτοκινήτου μπορούν να επιλεγούν από έναν έως 12 μήνες. Τα πιο συχνά συμβόλαιο είναι τα μηνιαία, τρίμηνα, εξάμηνα και φυσικά τα ετήσια.

Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε ασφαλιστηρίου;

Μηνιαία ασφάλιση

Η μηνιαία ασφάλιση προσφέρει μια άμεση κάλυψη αν χρειάζεται να μετακινήσετε το ακινητοποιημένο όχημά σας.

Αν για παράδειγμα έχετε παραδώσει πινακίδες και κινηθείτε με προσωρινή άδεια προς το συνεργείο, τότε η μηνιαία ασφάλιση είναι ο κατάλληλος τύπος ασφάλισης για εσάς.

Πληρώνετε ένα μικρό ποσό, ασφαλίζεστε για 30 ημέρες και μπορείτε νόμιμα και εύκολα να κινήσετε το αυτοκίνητο για τις απαραίτητες εργασίες.

Αν το αυτοκίνητο έχει κανονική άδεια και το κινείτε 12 μήνες, η μηνιαία ασφάλιση δεν αξίζει για κανένα λόγο. Το κόστος είναι περίπου 40% πάνω από την αντίστοιχη ετήσια ασφάλιση αναλογικά ενώ κάθε μήνα θα έχετε το άγχος της ανανέωσης.

Επίσης, στις μηνιαίες ασφαλίσεις δεν υπάρχουν σχεδόν ποτέ προσφορές και συνήθως καταλήγετε να πληρώνετε ένα αρκετά σεβαστό ποσό για τις καλύψεις σας!

Η μηνιαία ασφάλιση σας συμφέρει μόνο για να μετακινήσετε ένα όχημα χωρίς πινακίδες, με προσωρινή άδεια, προς το συνεργείο ή το ΚΤΕΟ.

Τρίμηνη ασφάλιση

Η τρίμηνη ασφάλιση είναι η τρίτη πιο δημοφιλής κατηγορία ασφάλειας, μετά την ετήσια και την εξάμηνη.

Το όφελος εδώ είναι μικρότερο από ότι οι μεγαλύτερες σε διάρκεια ασφαλίσεις , όμως αν αντιμετωπίζετε κάποιες δυσκολίες, τότε σίγουρα αποτελεί μια καλή προσωρινή λύση.

Κάθε 3 μήνες θα πρέπει να έχετε το νου σας να την ανανεώνετε ώστε να μη μείνει το όχημά σας ανασφάλιστο, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σπάνια οι εταιρείες έχουν προσφορές στην τρίμηνη διάρκεια ασφάλισης.

Αναλογικά, το ποσό για 4 τρίμηνες ασφάλειες θα είναι περίπου 30% μεγαλύτερο απ’ότι αν κάνετε εξ’αρχής μια ετήσια ασφάλεια.

Επιλέξτε την τρίμηνη κάλυψη μόνο αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην πληρωμή της ασφάλειας έτσι ώστε να συνεχίζεται να είστε ασφαλισμένος.

Εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου

Η εξάμηνη διάρκεια ασφάλισης είναι ο δεύτερος πιο συνηθισμένος τρόπος ασφάλισης, μετά τις ετήσιες ασφαλίσεις.

Εδώ παίρνετε μια από τις καλύτερες διαθέσιμες προσφορές των εταιρειών, εξοικονομείτε χρήματα σε σχέση με την μηνιαία ή τρίμηνη ασφάλιση και «πονοκεφαλιάζετε» μόνο 2 φορές το χρόνο για την ανανέωση του οχήματος.

Σημειώστε ότι αρκετές εταιρείες ως νέος πελάτης σας προσφέρουν μια χαμηλή αρχική τιμή και μετά η ανανέωση ίσως να είναι πιο υψηλή. Γι’αυτό το λόγο αξίζει να ασφαλιστείτε με μεγαλύτερη διάρκεια συμβολαίου, ώστε να «κλειδώσετε» την τιμή!

Στην εξάμηνη ασφάλεια υπάρχουν αρκετές προσφορές από τις εταιρείες ενώ συνήθως έχετε και τη δυνατότητα άτοκων δόσεων για πιο εύκολη αποπληρωμή!

Ετήσια διάρκεια ασφάλισης

Η ετήσια ασφάλεια είναι η πιο δημοφιλής από τους οδηγούς καθώς τους αποφέρει ένα όφελος περίπου 40% και τις καλύτερες δυνατές τιμές της αγοράς!

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν προσφορές στα ετήσια συμβόλαια, σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Εδώ πληρώνεται 1 φορά και ξεγνοιάζετε για το υπόλοιπο διάστημα του χρόνου.

Στις περισσότερες εταιρείες, όπως στο Asfaleies24.gr μπορείτε να βρείτε ασφάλεια αυτοκινήτου με άτοκες δόσεις μέσω κάρτας κι έτσι να ξεπληρώνεται την ετήσια ασφάλιση μήνα-μήνα, δίχως να χρειάζεται να καταβάλλεται μεγάλο αρχικό κεφάλαιο για το συμβόλαιό σας!

Πως θα βρείτε το φθηνότερο ετήσιο συμβόλαιο ασφάλισης

Ο πιο σωστός τρόπος για να βρείτε τη χαμηλότερη ασφάλεια αυτοκινήτου, είναι να κάνετε σύγκριση τιμών ανάμεσα σε όσο το δυνατόν περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες.

Κάνοντας σύγκριση τιμών αλλά και καλύψεων, μπορείτε να καταλήξετε στην πιο συμφέρουσα επιλογή και να είστε σίγουροι ότι εξοικονομείτε χρήματα!

Μπορείτε να βρείτε ασφάλεια αυτοκινήτου στο Asfaleies24.gr μέσα από 25 ασφαλιστικές εταιρείες και να κάνετε άμεσα σύγκριση τιμών και καλύψεων.

Αφού επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και εισάγετε τα στοιχεία σας (ατομικά στοιχεία οδηγού και οχήματος) άμεσα μέσα σε 1 λεπτό θα δείτε τις τιμές και τις προσφορές όλων των εταιρειών, εξατομικευμένα για εσάς με βάση τις ανάγκες σας!

Έπειτα μπορείτε να προσθαφαιρέσετε καλύψεις και παροχές(όπως μικτή ασφάλιση, ασφάλεια κλοπής, θραύση κρυστάλλων, οδική βοήθεια, κ.α.) , έτσι ώστε να δημιουργήσετε το απόλυτο πρόγραμμα ασφάλισης, που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσάς.

Επιλέγοντας την ετήσια διάρκεια συμβολαίου θα έχετε και το μέγιστο όφελος, που αγγίζει ακόμα και το 40% σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβόλαια ενώ θα μπορέσετε να το ξεπληρώσετε σε έως 12 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση