Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτισμός: Δωρεάν ενημερωση και αξιολόγηση στο Κέντρο "Πρόσβασις"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 10:24 Αυτισμός: Δωρεάν ενημερωση και αξιολόγηση στο Κέντρο "Πρόσβασις"

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τον Αυτισμό - Ενημερωθείτε για τα δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ ενημέρωσης και αξιολόγησης, κατόπιν ραντεβού στο Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ».

Η 2η ημέρα του Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Ο Αυτισμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως λευκό φως που πέρνα μέσα από το πρίσμα και μεταμορφώνεται σε μια χρωματιστή παλέτα χρωμάτων αντικατοπτρίζοντας έτσι την πολυπλοκότητα και την μοναδικότητα αυτών των ανθρώπων. Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε αυτή την ημέρα είναι να ενημερωθούμε κατάλληλα για τα χαρακτηριστικά των ατόμων με αυτισμό και να αγκαλιάσουμε την διαφορετικότητα και τις ιδιαιτερότητές τους.

             Ο Αυτισμός είναι μια διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από κοινωνικά και επικοινωνιακά ελλείμματα. Τα ελλείμματα αυτά επηρεάζουν την ικανότητα του ατόμου να κατανοήσει την κοινωνική συνδιαλλαγή με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να κοινωνικοποιηθεί, να αλληλεπιδράσει και να συνάψει σχέσεις με άλλους ανθρώπους.  Χαρακτηριστικές είναι και οι επαναλαμβανόμενες και στερεοτυπικές συμπεριφορές. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την λειτουργικότητα του ατόμου καθιστώντας το πολλές φορές ως μη αποδεκτό από την κοινωνία.

Ο Αυτισμός δεν είναι ασθένεια, δεν ανιχνεύεται με εξετάσεις ούτε θεραπεύεται με φάρμακα. Ωστόσο, ειδικευμένοι ειδικοί (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι) μπορούν να  εντοπίσουν τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα άτομα με αυτισμό και να σχεδιάσουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης ώστε τα άτομα αυτά να αναπτύξουν δεξιότητες και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Αυτισμού, το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ» παρέχει τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ ενημέρωσης και αξιολόγησης, κατόπιν ραντεβού. Χάρη στην άρτια καταρτισμένη διεπιστημονική του ομάδα, διαμορφώνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας, βασισμένο στις ανάγκες του κάθε παιδιού.

 
"ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ"
 
Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών
Λαμία, Βύρωνος 29
Αμφίκλεια – Αταλάντη-  Καρπενήσι
Τηλ. Επικοινωνίας: 2231066103/6932065658
prosbasis.gr