Πάρκινσον: Δωρεάν ενημερωση και αξιολόγηση στο Κέντρο "Πρόσβασις"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 12:35 Πάρκινσον: Δωρεάν ενημερωση και αξιολόγηση στο Κέντρο "Πρόσβασις"

11η Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο Πάρκινσον - Ενημερωθείτε για τα δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ ενημέρωσης και αξιολόγησης, κατόπιν ραντεβού στο Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ».

Μετά το Alzheimer, η νόσος του Πάρκινσον αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη χρόνια προοδευτικά εξελισσόμενη εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου, δηλαδή η πορεία του ασθενή επιδεινώνεται με τον καιρό.

Κατά κανόνα εμφανίζεται μετά την ηλικία των 40 και συχνότερα στην ηλικία των 70, ωστόσο, μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στην πέμπτη δεκαετία της ζωής.

Τα αρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • τρέμουλο στο χέρι ή στο πόδι, σε κατάσταση ηρεμίας ή στο σαγόνι και όχι στο κεφάλι
  • διαταραχές στην όσφρηση και στον ύπνο, με μεγάλη κινητικότητα και ανησυχία
  • περιορισμός κινήσεων στο πάνω μέρος του κορμού
  • δυσκαμψία σε μία πλευρά του κορμού
  • δυσκολία στο περπάτημα
  • σιελόρροια και δυσκολίες κατάποσης

Τα πιο γνωστά στάδια εξέλιξης της νόσου είναι τα εξής:

1ο στάδιο

Στο πρώτο στάδιο της νόσου εμφανίζεται τρέμουλο και κινητικά προβλήματα συνήθως στην μία πλευρά του σώματος. Οι ασθενείς μπορούν και συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους.

2ο στάδιο

Τα συμπτώματα εμφανίζονται σχεδόν σε όλο το σώμα, επηρεάζοντας το άτομο στην αυτοσυντήρησή του.

3ο στάδιο

Εδώ υπάρχει σημαντική βλάβη στη λειτουργία των κινήσεων.

4ο και 5ο στάδιο

Οι ασθενείς δεν δύνανται να περπατήσουν.

Πάρκινσον και Λογοθεραπεία:

Εκτός από την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού του, βασική είναι και η φυσικοθεραπεία για τη βελτίωση της κίνησης, αλλά και η λογοθεραπευτική παρέμβαση. Ανάμεσα, λοιπόν, στα άλλα συμπτώματα, παρατηρούνται και δυσκολίες άρθρωσης (υποκινητική δυσαρθρία), όπου εμφανίζονται δυσκολίες σε σχέση με τη χροιά της φωνής που είναι μουρμουριστή, μονότονη και βραχνή, ενώ στα τελευταία στάδια της νόσου η φωνή του ασθενούς δεν ακούγεται, επηρεάζοντας έτσι την καθημερινότητα και τη ψυχολογία του. Η λογοθεραπεία συμβάλλει στη βελτίωση της ομιλίας μέσα από εξειδικευμένες μεθόδους αποκατάστασης.

 Το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών "ΠΡΌΣΒΑΣΙΣ", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο Πάρκινσον, σας παρέχει τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ ενημέρωσης και αξιολόγησης στους ενήλικες ασθενείς.

"ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ"
 
Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών
Λαμία, Βύρωνος 29
Αμφίκλεια – Αταλάντη-  Καρπενήσι
Τηλ. Επικοινωνίας: 2231066103/6932065658

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση