Οδήγησε scooter Kymco έως 125cc με δίπλωμα αυτοκινήτου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 12:44 Οδήγησε scooter Kymco έως 125cc με δίπλωμα αυτοκινήτου KYMCO X-TOWN 125i CBS και KYMCO AGILITY 16+ 125i CBS

Χαρούμενα τα νέα για τους κατόχους διπλώματος αυτοκινήτου, αφού το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με νομοσχέδιο, τους δίνει πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης για δίκυκλο 50cc και 125cc υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Για δίκυκλο 50cc ισχύουν τα παρακάτω:

  • Να κατέχουν δίπλωμα αυτοκινήτου κατηγορίας Β πάνω από έξι (6) έτη
  • Να έχουν συμπληρώσει την ηλικία των είκοσι επτά (27) ετών

Ενδιαφέρεστε για 50άρι scooter; Ανακαλύψτε τα 50άρια της Kymco εδώ: https://bit.ly/39jNaHt

Για δίκυκλο 125cc ισχύουν τα παρακάτω:

  • Να έχουν δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου (κατηγορίας Β) τουλάχιστον για έξι (6) έτη
  • Να έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εικοσιεπτά (27) ετών
  • Να περάσουν από υποχρεωτική πρακτική εκπαίδευση τριών (3) μαθημάτων, χωρίς να απαιτείται να περάσουν από εξετάσεις για δίπλωμα μηχανής.

Ωστόσο, οι ενδιαφερομένοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ισχύς του διπλώματος αυτοκινήτου για την οδήγηση δίκυκλο έως 125cc, αφορά μόνο την ελληνική επικράτεια.

Ήδη αρκετές χώρες της Ε.Ε. έχουν επιτρέψει στους οδηγούς αυτοκινήτου να οδηγούν δίκυκλο 125cc χωρίς επιπλέον εκπαίδευση, και πλέον η Ελλάδα θα ακολουθήσει τα χνάρια τους.

Με το ίδιο νομοσχέδιο ορίζεται πως και όσοι κατέχουν άδεια οδήγησης και μοτοποδηλάτου, μπορούν να οδηγήσουν δίκυκλο έως 125cc υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να έχουν δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου (κατηγορίας Β) τουλάχιστον για τέσσερα (4) έτη
  • Να έχουν δίπλωμα για κατηγορία Μοτοποδηλάτου τουλάχιστον για τέσσερα (4) έτη
  • Να έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εικοσιεπτά (27) ετών

Ενδιαφέρεστε για 125άρι scooter; Ανακαλύψτε τα 125άρια της Kymco εδώ:  https://bit.ly/31Gw1nf

 

KYMCO στη Λαμία Καρέλλης Group: Για περισσότερες πληροφορίες στο 22310 23563 ή επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις μας στο 2ο Χλμ Ν.Ε.Ο Λαμίας - Αθήνας, για να γνωρίσετε και οδηγήσετε όλα τα νέα μοντέλα της KYMCO.
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση