Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γλύφα: Έτοιμη η επέκταση του λιμανιού (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 08:28 Γλύφα: Έτοιμη η επέκταση του λιμανιού (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Παραδόθηκε το σημαντικό αυτό έργο παρουσία Φάνη Σπανού, Θανάση Καρακάντζα και Βιργινίας Στεργίου - Στόχος η αύξηση των προορισμών και των δρομολογίων - Υπεγράφη η σύμβαση για την ολοκλήρωση της συνδετήριας οδού.

Ένα σημαντικό έργο για τη Γλύφα και συνολικά για το Δήμο Στυλίδας και την Ανατολική Φθιώτιδα, παραδόθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Μαΐου 2021.

Πρόκειται για την επέκταση του δημοφιλούς λιμανιού της Κοινότητας που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου για τη σύνδεση κυρίως με τη βόρεια Εύβοια, ενώ ανοίγει διόδους για την εξυπηρέτηση νέων προορισμών όπως τα νησιά των Σποράδων.

Το έργο προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε το 2018 μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη από την Περιφέρεια Στερεάς και το Λιμενικό Ταμείο και παραδόθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, ο οποίος ενημέρωσε και για την υπογραφή της σύμβασης ολοκλήρωσης της οδού που συνδέει τη Γλύφα με τον αυτοκινητόδρομο.

Ιδιαίτερα χαρούμενη η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου για την παραλαβή αυτού του σημαντικού έργου στο οποίο προσβλέπουν για αύξηση της τουριστικής κίνησης και της περαιτέρω ανάπτυξης του τόπου.

Δείτε βίντεο:

Οι βασικές παρεμβάσεις που έγιναν στο λιμένα Γλύφας, ήταν:

  • Η δημιουργία ενιαίου μετώπου για την προσαιγιάλωση των Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων, σε μήκος επαρκές για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση ικανού αριθμού σκαφών.
  • Ο εξοπλισμός του λιμένα με την απαιτούμενη υποδομή, δηλαδή δέστρες σκαφών, δίκτυο ύδρευσης, φωτισμός κλπ.
  • Η δημιουργία επαρκούς χερσαίου χώρου, ο οποίος να μπορεί να απορροφήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο και τους ελιγμούς των οχημάτων, κατά την αποβίβαση και επιβίβασή τους στα οχηματαγωγά πλοία.
  • Η δημιουργία θέσεων στάθμευσης ή αναμονής των οχημάτων.
  • Πρόβλεψη χώρου για την μελλοντική κατασκευή κτιρίου, που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του λιμένα (εκδοτήρια εισιτηρίων, λιμενική αρχή, υπηρεσίες φύλαξης κλπ.) καθώς και χώρους εξυπηρέτησης επιβατών (αναψυκτήριο, τουαλέτες κλπ.).

Το άλλο έργο για την περιοχή της Γλύφας, που είναι σε συνέχεια του εκσυγχρονισμού του λιμένα και το οποίο ανακοίνωσε ο κ. Σπανός ότι πλέον συμβασιοποιήθηκε, έχει αντικείμενο την αποπεράτωση του οδικού έργου σύνδεσης ΠΑΘΕ – Πορθμείου Γλύφας. Είναι προϋπολογισμού 300.000€ και θα αντιμετωπίσει κατολισθητικά φαινόμενα. Επιπλέον, προβλέπεται σε αυτό η προσαρμογή του νέου έργου με την υφιστάμενη οδό και τη διαμόρφωση ισόπεδου κόμβου στη συμβολή με την παλαιά επαρχιακή οδό.

Δείτε φωτογραφίες: