Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας Λαμιώτης σεφ στον τελικό του Master Chef 5 - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 07:38 Ένας Λαμιώτης σεφ στον τελικό του Master Chef 5 - ΒΙΝΤΕΟ

O Κώστας Παπαθανασίου από τη Λαμία είναι το δεξί χέρι του κορυφαίου σεφ διεθνούς φήμης Jason Atherton και έχει αναλάβει ως executive chef στο Mykonos Social - Επίσης έχει τιμηθεί με το βραβείο Bib Gourmand, από τον οδηγό της Michelin.

O Λαμιώτης Κώστας Παπαθανασίου έκανε την εμφάνισή του στον πολυαναμενόμενο φετινό τελικό του Master Chef, με νικήτρια για πρώτη φορά στην Ελλάδα γυναίκα, τη Μαργαρίτα, στο πλάι του καταξιωμένου σεφ και επιχειρηματία Jason Atherton, ο οποίος αριθμεί 19 εστιατόρια σε 4 ηπείρους.

Ο Jason Atherton μαζί με τον Κώστα επιμελήθηκαν τα πιάτα που κλήθηκαν να αντιγράψουν οι φετινοί φιναλίστ, Μαργαρίτα και Διονύσης, του φετινού Master Chef.

Τα πιάτα ήταν τρία, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο καθώς και επιδόρπιο. Το επίπεδο δυσκολίας πολύ υψηλό, γι αυτό και οι δύο παίκτες είχαν 3,5 ώρες να τα προετοιμάσουν και να τα σερβίρουν.

Δείτε βίντεο απόσπασμα από τον τελικό του Master Chef 5:

Ο Κώστας Παπαθανασίου βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, ως executive chef στο Mykonos Social, το νέο αστέρι του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Santa Marina.

Ο Λαμιώτης σεφ βρίσκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό του βραβευμένου με Michelin, Jason Atherton, σε εστιατόρια όπως το Polen Street Social και το Little Social στο Λονδίνο.

O Κώστας Παπαθανασίου είναι ο πρώτος Λαμιώτης σεφ που έχει τιμηθεί με το βραβείο Bib Gourmand, από τον οδηγό της Michelin.

Το εστιατόριο Mykonos Social υποδέχεται τους λάτρεις του καλού ελληνικού φαγητού στις 16 Ιουνίου.

Σύντομο βιογραφικό του σεφ Κώστα Παπαθανασίου:

Η ιστορία του Κώστα ξεκίνησε στα 17 του, όπου και άρχισε τις σπουδές του στη μαγειρική.

Οι κυριότεροι σταθμοί στη μέχρι σήμερα μαγειρική του καριέρα:

  • Το διάσημο Κάστρο “Ashford” στην Ιρλανδία
  • Το “Fat Duck” στο Λονδίνο, το οποίο έχει διακριθεί ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο και κατέχει 3 αστέρια Michelin
  • Το πρώτο του επιχειρηματικό βήμα έγινε στη Σιγκαπούρη, μία τελείως καινούργια εμπειρία για εκείνον, η οποία είχε διάρκεια 1,5 έτος.
  • Επιστροφή στο Λονδίνο και στο εστιατόριο “Ledbury”, ένα από τα πιο πολυβραβευμένα εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο με 2 αστέρια Michelin.
  • Έρχεται η συνεργασία του με τον Jason Atherton, έναν από τους πιο γνωστούς σεφ και επιχειρηματίες παγκοσμίως. Το “Polen Street Social”,  το οποίο κατέχει 1 αστέρι Michelin, αποτέλεσε μία από τις πολυτιμότερες συνεργασίες του Κώστα.
  • Σχεδίασε και επιμελήθηκε ως head chef την κουζίνα και του χώρου του “5 Social”, εστιατόριο του ομίλου του Jason Atherton.

Δείτε την ιστορία του κορυφαίου σεφ Jason Atherton εδώ

Δείτε τη συνέντευξη του δικού μας Κώστα στο LamiaReport και τη Χριστιάννα Αρβανιτάκη λίγους μήνες πριν, όταν είχε βρεθεί στη Λαμία: