House of English: Το ΚΞΓ με τα 3 βραβεία και το πρόγραμμα που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 08:17 House of English: Το ΚΞΓ με τα 3 βραβεία και το πρόγραμμα που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα!

Το House of English δεν είναι ένα ακόμα Κέντρο Ξένων Γλωσσών. Είναι ένα σχολείο γλωσσών που η γνώση κερδίζεται μέσα από το παιχνίδι, την ανακάλυψη, τη διάδραση και τη φιλοσοφική αναζήτηση!

Το 2019 κέρδισε το βραβείο Καινοτομίας στη Διδασκαλία στα Education Leaders Awards, ενώ το 2020 η υπεύθυνη του προγράμματος My Little House of English Ελισάβετ Βέλιου βραβεύτηκε στην κατηγορία Teaching Very Young Learners για το πρόγραμμα σπουδών της σε Ελλάδα και Κύπρο στα ELT Excellence Awards.

To πρόγραμμα my little House of English απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-7 ετών και εισάγει τα παιδιά στην ξένη γλώσσα σαν να είναι η μητρική τους μέσω της ανακάλυψης, του messy play, της παιγνιώδους μάθησης, της τέχνης και της μεθόδου CLIL. Δίνεται έμφαση στο speaking και listening στις δεξιότητες δηλαδή που αναπτύσσονται πρώτα και στα παιδιά που μαθαίνουν την πρώτη τους γλώσσα καθώς και στην απόκτηση της σωστής προφοράς. Το πρόγραμμα my little House of English αποτελεί μια καινοτομία για την πόλη μας αλλά και την Ελλάδα γενικότερα στην ξενόγλωσση εκπαίδευση που αφορά την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία!

Το πρόγραμμα έχουν υιοθετήσει 27 ακόμα σχολεία από όλη την Ελλάδα όπου θα λάβουν ειδική εκπαίδευση πάνω στη μεθοδολογία και την οργάνωσή του, καθιστώντας το, το πιο δημοφιλές πρόγραμμα εκμάθησης ξένης γλώσσας για μαθητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας αυτή τη στιγμή στο χώρο!

Τη μεγάλη αυτή επιτυχία ήρθε να συμπληρώσει ένα τρίτο βραβείο, μία ακόμα διεθνής διάκριση στα ELT Excellence Awards 2021 στην κατηγορία Teaching Through Arts.

Στο House of English δεν υπάρχει βαρετό μάθημα, οι εξετάσεις δεν είναι αυτοσκοπός αλλά ένας ακόμα σταθμός στο ταξίδι της γνώσης, οι μαθητές ανακαλύπτουν τη γλώσσα μέσα από πειράματα, μιλάνε συνεχώς αγγλικά, κάνουν παρουσιάσεις σε μαθητικά συνέδρια και γραμματική λύνοντας μυστήρια ή ταξιδεύοντας στο χρόνο.

To House of English είναι το σχολείο που ονειρεύεσαι για τα παιδιά σου.

Βio:

Ελισάβετ Βέλιου
Απόφοιτος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
ΜΑ University of Bristol, UK

Το 2014 μαζί με τον σύζυγό της Αργύρη Τζίμα, καθηγητή αγγλικής γλώσσας, ίδρυσαν το Πρότυπο Κέντρο Ξένων Γλωσσών House of English με στόχο να προσφέρουν μια διαφορετική ξενόγλωσση εκπαίδευση στο κοινό της Λαμίας. Παρακολουθεί διαρκώς σεμινάρια κι επιμορφώσεις πάνω στο αντικείμενο της με τελευταία την παρακολούθηση του προγράμματος "Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών σε Παιδιά Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας" του ΕΚΠΑ, αντικείμενο που ασχολείται εκτεταμένα τόσο μέσα στο ΚΞΓ όσο και μέσα απο τη συνεργασία με νηπιαγωγεία της περιοχής. Το πρόγραμμα που η ίδια δημιούργησε "My little House of English" βραβεύτηκε διεθνώς στα ELT Excellence Awards στην κατηγορία Teaching very young learners. Παράλληλα με τη διδασκαλία κάνει έρευνα και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια.

Απο τον Ιανουάριο του 2021 συνεργάζεται με τη glossomatheia, ως teacher trainer (εκπαιδευτρια καθηγητών) επιμορφωνοντας άλλους εκπαιδευτικούς στους τομείς της διδασκαλίας αγγλικής γλώσσας σε μαθητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, στη βιωματική μάθηση και στην διδασκαλία ξένης γλώσσας μέσω του Κινηματογράφου.

Aργύρης Τζίμας
Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας
Trinity CertTESOL

Με διδακτική εμπειρία από το 2004 σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερη ενασχόληση με το κομμάτι της τεχνολογίας στην διδασκαλία των ξένων γλωσσών έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφώσεων στο αντικείμενο του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία.

Με στόχο να εμπλουτίσει την διδακτική εμπειρία επέλεξε να ακολουθήσει παράλληλα με τη διδασκαλία σπουδές στον ευρωπαϊκό πολιτισμό στο ΕΑΠ. Ταυτόχρονα ολοκλήρωσε σεμινάριο πάνω στην διδασκαλία αγγλικών σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες από την Αναστασία Μεταλληνου και την Dr. Ann Margaret Smith, φέρνοντας για πρώτη φορά στην Λαμία την μέθοδο esf, τη μοναδική ολοκληρωμένη μέθοδο διδασκαλίας αγγλικών σε παιδιά με ΜΔ. Έχει παρακολουθήσει κι ολοκληρώσει με επιτυχία επίσης το πρόγραμμα "Διαπαιδαγώγηση στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία" του ΕΚΠΑ θέλοντας να προσεγγίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ηλικιακά γκρουπ στα οποία διδάσκει.

Το 2017 ολοκλήρωσε μετεκπαίδευση εξειδικευμένης επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ πάνω στην Διδακτική Μεθοδολογία και τις σύγχρονες καινοτόμες προσεγγίσεις. Το 2021 απέκτησε το Trinity CertTESOL Level 5 από το Trinity College of London καθιστώντας τον διεθνώς αναγνωρισμένο καθηγητή Αγγλικών με δυνατότητα να διδάσκει την Αγγλική γλώσσα σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Πρότυπο ΚΞΓ House of English 
Τηλέφωνο επικοινωνίας:  22313 02256
Κοραή 1 Λαμία 

www.houseofenglish.gr

Facebook: Πρότυπο Κέντρο Ξένων Γλωσσών - "House of English"

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση