Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Τώρα «ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση» και στην πόλη μας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 08:58 Λαμία: Τώρα «ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση» και στην πόλη μας

Ο ισχυρός όμιλος «ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση» δίπλα στα άτομα με αναπηρία, τώρα και στη Λαμία, στη Λεωφόρο Καλυβίων 38.

Ο όμιλος «ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση», εδώ και τρία χρόνια είναι δίπλα στα άτομα με αναπηρίες δείχνοντας τεράστιες ευαισθησίες αλλά και τεχνογνωσία. Το ξεκίνημα έγινε από την αγάπη του Γενικού Διευθυντή κ. Μιχάλη Πιτσίλκα, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ειδική αγωγή και τα άτομα με αναπηρία. Ξεκινώντας, πριν τρία χρόνια, έχτισε ένα όμιλο ο οποίος απλώθηκε πανελλαδικά και έφτασε και στην πόλη της Λαμίας.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ λοιπόν γιατί πίσω από την επωνυμία κρύβεται η γνώση, η ενσυναίσθηση, η ευαισθητοποίηση, η συμπερίληψη και η αποδοχή για τα άτομα με αναπηρίες!

Μια μορφή αναπηρίας δεν χρειάζεται να αποτελεί κοινωνικό εμπόδιο. Ας γκρεμίσουμε τους τοίχους και ας επενδύσουμε στην ενσωμάτωση των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία. Οι δομές του «ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση» έρχονται να συναντήσουν τις μοναδικές ανάγκες κάθε ατόμου με αναπηρία. Εξυπηρετούν άτομα πανελλαδικά και στεγάζονται σε υπερσύγχρονους χώρους, διαμορφωμένους σύμφωνα με τις οριζόμενες τεχνικές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

Η φιλοσοφία μας… είναι απλή! ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε κάθε πτυχή της ζωής για όλους!

Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός φιλόξενου περιβάλλοντος στο οποίο παιδιά αλλά και νεαρά άτομα με ειδικές ανάγκες θα μπορούν να έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέα ενδιαφέροντα, να αναπτύξουν την ανεξαρτησία τους, να απολαύσουν καινοτόμες εμπειρίες και να γνωρίσουν νέους ανθρώπους.

Η οργάνωση μας

Στις δομές μας γίνεται αρχικά αξιολόγηση των δυνατοτήτων κάθε ατόμου και στη συνέχεια οργανώνουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο συναντά τη μοναδικότητα και τις ανάγκες του. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που τα άτομα με ειδικές ανάγκες αντιμετωπίζουν τόσο στη μάθηση όσο και στην κοινωνική τους ζωή και να νιώσουν τη χαρά της έκφρασης μέσω στοχευμένων δραστηριοτήτων, πάντα με την επίβλεψη έμπειρων εκπαιδευτών.

Μερικές από τις δράσεις μας είναι η ειδική εκπαίδευση σε θέματα καθημερινής διαβίωσης, η μουσικοκινητική και ψυχοκινητική αγωγή, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, η αναρρίχηση και η πεζοπορία στη φύση καθώς και Yoga, Pilates και πολλά ακόμη.

Όλες οι παροχές και οι δράσεις μας καθώς και η μετακίνηση των ωφελούμενών μας είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μέσω του προγράμματος Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου αναφοράς ΕΣΠΑ.

Θα μας βρείτε στη Λεωφόρο Καλυβίων 38 και στο τηλέφωνο: 6986862794
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αναγνωστόπουλος Αθανάσιος
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook:
ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση Λαμίας
kdapmeaprosvasi.gr