Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ενημερώσου για τα Voucher στο νέο ΚΔΑΠ ΑμεΑ «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 10:24 Λαμία: Ενημερώσου για τα Voucher στο νέο  ΚΔΑΠ ΑμεΑ «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ»

Ξεκινώντας μια διαδρομή από το 2000 στην Ειδική Αγωγή, ο Παπαδήμας Παναγιώτης, Γυμναστής ειδικής αγωγής, με εμπειρία σε δομές ειδικής αγωγής (Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, ειδικά σχολεία κλπ), δημιούργησε το 2013 το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ», με έδρα τη Λαμία. Με τη δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη μεγαλώσαμε και επεκταθήκαμε, τόσο στο νομό Φθιώτιδας όσο και στο νόμο Ευρυτανίας, με αντίστοιχα Κέντρα. Σήμερα, με τη δική σας συμπαράσταση προχωράμε, φτιάχνοντας μια νέα δομή Ειδικής Αγωγής, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ».

Το «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ» ΚΔΑΠ ΑμεΑ απευθύνεται σε παιδιά (μαθητές Ειδικού Νηπιαγωγείου, Ειδικού Σχολείου), εφήβους (μαθητές Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου, ΕΕΕΕΚ) αλλά και σε ενήλικες (απόφοιτοι δομών ειδικής αγωγής), οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάθε είδους νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή αναπηρία.

Το «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ» ΚΔΑΠ ΑμεΑ, θα αποτελέσει για τους μικρούς και τους μεγάλους μία ευκαιρία να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες τους, να καλλιεργήσουν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους. Αυτό θα γίνει μέσα από πληθώρα προγραμμάτων και εργαστηρίων που θα προσαρμόζονται στις ανάγκες, στις δυνατότητες αλλά και στα ενδιαφέροντα του κάθε ατόμου, με την επίβλεψη μιας ομάδας ανθρώπων που θα βρίσκονται δίπλα σε κάθε βήμα του. Στόχος των δραστηριοτήτων είναι η νοητική, συναισθηματική ανάπτυξη αλλά και η κοινωνική ένταξη και βελτίωση της ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Στο «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ» ΚΔΑΠ ΑμεΑ, θα λειτουργήσουν ενδεικτικά εργαστήρια αυτόνομης διαβίωσης, μαγειρικής, κηπουρικής, θεατρικής αγωγής, προγράμματα ειδικής φυσικής αγωγής, χορού, μουσικοκινητικής αγωγής κλπ.

Στο «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ» ΚΔΑΠ ΑμεΑ θα λειτουργήσουν πρωινά και απογευματινά τμήματα, οι παροχές και δράσεις παρέχονται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (voucher) ενώ η μετακίνηση των ατόμων θα πραγματοποιείται ΔΩΡΕΑΝ με το λεωφορείο του ΚΕΝΤΡΟΥ.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Δαμασκηνού & Βελουχιώτη, Λαμία

Υπεύθυνος: Παναγιώτης Παπαδήμας

Τηλ. Επικοινωνίας: 6932065658, 2231066103

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.