Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποίηση Καραΐσκου για τη συμμετοχή στη διαβούλευση για το Master Plan της ΠΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 08:57 Ικανοποίηση Καραΐσκου για τη συμμετοχή στη διαβούλευση για το Master Plan της ΠΕΛ

«Οικοδομούμε μια σχέση εμπιστοσύνης, ανάμεσα στο Δήμο και τους δημότες» - Η συντριπτική πλειοψηφία αξιολόγησε θετικά την πρόταση του Ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου (Master Plan) για την ΠΕΛ.

«Η διαβούλευση, σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το τόπο μας, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στη δόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης, ανάμεσα στο Δήμο και τους δημότες....», τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων ευχαριστώντας όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την ανοιχτή διαδικασία.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Ιουλίου, και στο στάδιο των ανακοινώσεων, έγινε ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου από το Δήμαρχο Λαμιέων, για τη πορεία  της δημόσιας διαβούλευσης του Ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου (Master Plan) του Δήμου Λαμιέων για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, σχετικά με το θέμα αυτό, τόνισε  τα εξής:

«……Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Μαΐου, παρουσιάσαμε, για πρώτη φορά από το 1974, ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο (Master Plan) για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, καταθέτοντας το όραμά μας,  για την επόμενη μέρα αυτού του τόσο σημαντικού στοιχείου της πόλης.

Με το συγκεκριμένο Master Plan προσδιορίστηκαν, στον υφιστάμενο χώρο της ΠΕΛ, οι επιθυμητές χρήσεις γης, οι πρόσθετοι όροι δόμησης καθώς και οι περιορισμοί για τις νέες λειτουργίες. Το σχέδιο αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων οργάνωσης, δόμησης και λειτουργίας της ΠΕΛ, με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της, τη βέλτιστη οργάνωση των δραστηριοτήτων της και την περαιτέρω ανάδειξη του διεθνούς ρόλου της.

Το Master Plan αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων,  στο link : http: // pel.lamia.gr  και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 30/06/2021, προκειμένου όλοι οι πολίτες, οι ενώσεις πολιτών καθώς και τοπικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί φορείς, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα απλή κι εύχρηστη, δεν απαιτεί παρά ελάχιστο χρόνο συμμετοχής για την κατάθεση της άποψης του χρήστη, παραμένοντας ανοιχτή μέχρι και σήμερα.

Στους δύο αυτούς μήνες καταγράφεται μια ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών και φορέων.

Κατατέθηκαν μέχρι σήμερα 850 απόψεις για το σύνολο της πρότασης,  ενώ οι επιμέρους αξιολογήσεις των διαφορετικών τομέων που παρουσιάστηκαν από το Master Plan ανήλθαν σε 1700.

Από το σύνολο των απόψεων, η συντριπτική πλειοψηφία, ποσοστού 90% αξιολόγησε θετικά την πρόταση μας.

Με χαρά εξάλλου υποδεχτήκαμε τις απόψεις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κκ Συμεών, αλλά και τις προτάσεις που κατέθεσαν φορείς της πόλης όπως το ΤΕΕ, το ΕΒΕ και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων κ.α.

Το επόμενο διάστημα οι προτάσεις θα τύχουν επεξεργασίας, προκειμένου να παρουσιαστούν σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις, οι επιμέρους λεπτομέρειες.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την ανοιχτή διαδικασία και να τονίσω ότι για εμάς, η διαβούλευση, σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το τόπο μας,   αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στη δόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης, ανάμεσα στο Δήμο και τους δημότες.

Σας ευχαριστώ