Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΝ Λαμίας: Νέο σύγχρονο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στη Μονάδα Στεφανιαίων Νόσων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 07:10 ΓΝ Λαμίας: Νέο σύγχρονο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στη Μονάδα Στεφανιαίων Νόσων

Ποιους είδε, τι συζήτησε και τι υποσχέθηκε ο Υπουργός για τη λειτουργία του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της Στερεάς Ελλάδας. Επίσκεψη και στο Κέντρο Υγείας Λαμίας…

Τη Μονάδα Στεφανιαίων Νόσων με το σύγχρονο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο που λειτουργεί από τον περασμένο Ιανουάριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Φθιωτική πρωτεύουσα το μεσημέρι της Τετάρτης (28/7).

Πρόκειται για μια Μονάδα που λειτούργησε με σύγχρονα μέσα, μετά από πολυετή προσπάθεια της Διοίκησης του ΓΝ Λαμίας σε συνεργασία με την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, με Συντονιστή Διευθυντή τον Καρδιολόγο και Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝ Λαμίας Γεώργιο Παπανάγνου.

Αντιμετωπίζει πλέον μερικά από τα συχνότερα και σοβαρότερα καρδιολογικά περιστατικά, που μέχρι πρότινος χρειαζόντουσαν να διακομιστούν σε Λάρισα και Αθήνα, εξοικονομώντας πόρους αλλά κυρίως προσφέροντας σημαντικές υγειονομικές υπηρεσίες στους πολίτες ολόκληρης της Περιφέρειας, καθώς είναι το μοναδικό στη Στερεά Ελλάδα.

Αυτή την σημαντική Υπηρεσία εγκαινίασε ουσιαστικά με την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, ο Υπουργός Υγείας.

Τον κ. Κικίλια συνόδευσαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Σταϊκούρας μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη νέα Ογκολογική Κλινική με Ακτινοθεραπεία που προχωρά με εξασφαλισμένες πιστώσεις ύψους 6,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και στην ανοιχτή γραμμή που υπάρχει με το Υπουργείο Υγείας και το ΤΑΙΠΕΔ για το οραματικό αυτό έργο.

Δείτε τις δηλώσεις των Υπουργών από το Νοσοκομείο Λαμίας:

Τον Υπουργό Υγείας υποδέχτηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Διοικητής του, Ανδρέας Κολοκυθάς με τον Αναπληρωτή του Γεώργιο Καραβάνα, ενώ παραβρέθηκε σύσσωμη η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ με επικεφαλής τον Διοικητή Φώτη Σερέτη και τους Υποδιοικητές Ηλία Τσιαούση και Σταύρο Παπαγεωργίου.

Μαζί τους, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, ο οποίος είχε και ένα διάλογο με τον Υπουργό ενημερώνοντάς τον ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος με τα εμβόλια της AstraZeneca, εκφράζοντας συγχρόνως την εμπιστοσύνη του στην επιστήμη.

Ο κ. Κικίλιας δεν παρέλειψε να επισκεφτεί το εμβολιαστικό κέντρο στο ΓΝ Λαμίας που μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 44.000 εμβολιασμούς και το εμβολιαστικό κέντρο στο ΚΥ Λαμίας, δίνοντας το μήνυμα για την αναγκαιότητά τους. Παράλληλα επισκέφτηκε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας, δίνοντας την υπόσχεση για άμεση λειτουργία και της ΜΕΘ που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα «Νιάρχος».

Αρωγός η Αυτοδιοίκηση…

Από την επίσκεψη του επικεφαλής του τομέα Υγείας στη Λαμία, δεν έλειψαν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα και το Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο.

Με την ευκαιρία μάλιστα της παρουσίας των συγκεκριμένων προσώπων στο Νοσοκομείο Λαμίας, ο Υπουργός Υγείας δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς την Αυτοδιοίκηση που στάθηκε και στέκεται αρωγός των προσπαθειών της Κυβέρνησης για να επιστρέψει η ζωή των πολιτών στην κανονικότητα.

Δείτε το διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο κ. Κικίλιας με τον κ. Καραΐσκο:

Η λειτουργία του Αιμοδυναμικού και οι νέες εμβολιαστικές γραμμές με Pfizer

Μετά το Νοσοκομείο Λαμίας, ο κ. Κικίλιας συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Λαμίας όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Κέντρου Ηλίας Καραγεώργος με τους συναδέλφους του.

Με αφορμή το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα εμβολιαστικά κέντρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, ενημέρωσε για τη λειτουργία, από 5 Αυγούστου, δύο ακόμη εμβολιαστικών γραμμών με Pfizer στα Κέντρα Υγείας Δομοκού και Στυλίδας. Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στη σημαντική λειτουργία για ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς, της Μονάδας Στεφανιαίων Νόσων και του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς το Υπουργείο, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και του Διευθυντή της νέας Μονάδας.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Σερέτη:

Πανό και αιτήματα

Από την επίσκεψη Κικίλια δεν έλειψαν και οι διαφορετικές φωνές, καθώς στην είσοδο του Νοσοκομείου Λαμίας, αναρτήθηκε πανό κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Επιπλέον στο Νοσοκομείο είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του ΓΝ Λαμίας Βαγγέλη Οικονόμου, ο οποίος θέλησε να καταθέσει μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, ενώ υπήρξε και αντιπροσωπεία των Συμβασιούχων του ΟΕΑΔ.

Δείτε τι είπε στα ΜΜΕ η εκπρόσωπος των συμβασιούχων, Αγγελική Μπετχαβά:

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη Κικίλα στο Νοσοκομείο Λαμίας και στο Κέντρο Υγείας Λαμίας: