4ος Αγώνας Δρόμου στα «Χνάρια των Ηρώων»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 08:45 4ος Αγώνας Δρόμου στα «Χνάρια των Ηρώων»

«Ο Δημόφιλος συναντά τον Λεωνίδα…». 41 αθλητές και αθλήτριες τερμάτισαν στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών, διανύοντας 102 χιλιόμετρα από τις Θεσπιές…

Για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου στα «Χνάρια των Ηρώων» που είναι αφιερωμένος στην μνήμη των 700 Θεσπιέων που έπεσαν στη Μάχη των Θερμοπυλών, μαζί με τους 300 Σπαρτιάτες.

Οι αθλητές ξεκίνησαν από τις Θεσπιές νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 31 Ιουλίου και τερμάτισαν την επομένη στις Θερμοπύλες έχοντας καλύψει την απόσταση των 102 χιλιομέτρων.

Ο πρώτος αθλητής, Diemar Goebe, έφτασε λίγο πριν τις 6 το πρωί σε χρόνο 9:56:28 και ακολούθησαν και οι υπόλοιποι 40, στον ιστορικό χώρο των Θερμοπύλων (ανάμεσά τους και 4 γυναίκες) όπου τους περίμεναν εκπρόσωποι των διοργανωτών.

Σύνθημα των αγώνων «Η Μάχη της Μνήμης» ως φόρο τιμής στον ηρωισμό του Δημόφιλου και των λοιπών Θεσπιέων που πλαισίωσαν το Βασιλιά Λεωνίδα και τους «300».

Ο αγώνας τα τελευταία δύο χρόνια τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και συνδιοργανώνεται από:

Δήμο Λαμιέων,

Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων

Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και

Τον Αθλητικό Σύλλογο Απόλλωνα Δυτικής Αττικής

Τους αθλητές στη μεγάλη προσπάθεια  τους, υποστήριξαν είκοσι τρεις (23) σταθμοί εξυπηρέτησης από τους:

1. Δήμο Λεβαδέων

2. Δήμο Ορχομενού

3. Δήμο Αμφίκλειας –Ελάτειας

4. Δήμο Καμένων Βούρλων

5. Πολιτιστική Εταιρία Θερμοπυλών

6. Εθελοντές και Εθελοντικές Οργανώσεις

Δείτε φωτογραφίες:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση