Λαμία: Σπούδασε Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική με την υπογραφή της Le Gourmet

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 08:45 Λαμία: Σπούδασε Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική με την υπογραφή της Le Gourmet

Οι σπουδές γαστρονομίας έχουν τον ειδικό τους και δεν είναι άλλος από τη Le Gourmet.

Σπούδασε τώρα επαγγελματική μαγειρική και αρτοποιία - ζαχαροπλαστική και κάνε ένα μεγάλο βήμα για ένα μέλλον γεμάτο με επιτυχία.

Στη Le Gourmet ξέρουν καλά τη «συνταγή» για ένα δημιουργικό μέλλον, μάθε τώρα και εσύ μαζί με τους καλύτερους καθηγητές.

 Όλα ξεκινάνε από τη διδακτική μεθοδολογία που ακολουθείται ώστε να δημιουργηθούν επαγγελματίες που θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν γαστρονομικές, παραγωγικές, δημιουργικές και οργανωτικές ικανότητες, απαραίτητες σε κάθε είδος επιχείρησης.

Βρες πλήρη προγράμματα επαγγελματικής μαγειρικής και αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής και ξεχώρισε στον κλάδο σου!

Μέσα στο πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικό εργαστήριο της Le Gourmet προσφέρονται όλες οι απαραίτητες γνώσεις και χτίζονται όλες οι ικανότητες που πρέπει να έχει ένας πραγματικός επαγγελματίας του είδους.

Όσο για αυτό που όλους ανησυχεί, η επαγγελματική αποκατάσταση, στη Le Gourmet μπορούν να σου εγγυηθούν πως θα είναι άμεση!

Κάνε τώρα το βήμα! Κάλεσε στο 2231067312 και μάθε περισσότερα!

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef) 

Προϋπόθεση εγγραφής των ενδιαφερομένων στην ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» των Ι.Ε.Κ. είναι να είναι κάτοχοι απολυτηρίων τίτλων, δομών της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως ακολούθως : Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ), Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο (ΤΕΛ), Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο (ΕΠΛ), Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (ΤΕΕ) Β' Κύκλου σπουδών, Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ), Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ). Οι γενικές προϋποθέσεις εγγραφής στα ΙΕΚ ρυθμίζονται στην Υ.Α. 5954 «Κανονισμός Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.)».

Διπλώματα – Βεβαιώσεις – Πιστοποιητικά

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισής τους στο Ι.Ε.Κ. λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5. Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ οι οποίοι πέτυχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μέχρι την έκδοση του διπλώματος λαμβάνουν Βεβαίωση Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Διάρκεια Σπουδών

Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. είναι πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής  και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Επαγγελματικά Καθήκοντα

O απόφοιτος των ΙΕΚ της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» ασκεί (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά) τα παρακάτω καθήκοντα:

  • την παρασκευή και την παράθεση των εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας με βάση τις πρότυπες συνταγές και τις συνταγές που συντάσσει ο ίδιος,

  • τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των πρώτων υλών και των εδεσμάτων,

  • την κατανομή, τον τεμαχισμό των πρώτων υλών, την προετοιμασία τους και την χρήση τους με σκοπό την παρασκευή και την παράθεση του εδέσματος.

  • τη σύνθεση του μενού με βάση τις αγορανομικές διατάξεις και τους κανόνες γαστρονομίας,

  • τη διακόσμηση και την παρουσίαση των εδεσμάτων,

  • την οργάνωση και τη διοίκηση της κουζίνας.

Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλάστης

Διπλώματα – Βεβαιώσεις – Πιστοποιητικά

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής» μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισής τους στο Ι.Ε.Κ. λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5. Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ οι οποίοι πέτυχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μέχρι την έκδοση του διπλώματος λαμβάνουν Βεβαίωση Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Διάρκεια Σπουδών

 Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. είναι πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής  και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Η Le Gourmet παρέχει αναγνωρισμένο δίπλωμα Training Qualification UK.

Οι σπουδαστές του ΙΙΕΚ LE GOURMET έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν πιστοποίηση της ειδικότητας τους από τον διεθνούς φήμης φορεα πιστοποίησης DEQUALS.

Η DEQUALS ιδρύθηκε το 2009 συγκεντρώνοντας την τεχνογνωσία, τις δεξιότητες και τα δίκτυα μιας ομάδας επαγγελματιών με συνολική εμπειρία άνω των τριάντα χρόνων στον τομέα της εκπαίδευσης.

Στη Le Gourmet ξέρουν καλά τη «συνταγή» για ένα δημιουργικό μέλλον.

«Le Gourmet»
Όθωνος 17, Λαμία
Τηλ. για πληροφορίες και εγγραφές: 22310 67312
Facebook: Le Gourmet Lamia
Instagram: legourmet_lamia
Site: legourmet.gr
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση