Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ξεκινά η επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στην πόλη - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 17:10 Λαμία: Ξεκινά η επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στην πόλη - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα σημαντικό έργο που θα δώσει πνοή στην πόλη και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής ξεκινάει - Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ.

Η καλή συνεργασία μεταξύ ΔΕΔΑ και Δήμου Λαμιέων έφερε αποτέλεσμα και έτσι ξεπεράστηκαν τα οποία προβλήματα δημιουργηθήκαν στο πρόσφατο παρελθόν και οι συνθήκες είναι πλέον οι καλύτερες για να "τρέξει" γρήγορα το μεγάλο έργο της επέκτασης του δικτύου με το Φυσικό Αέριο στη Λαμία.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (16/9) στο Δημαρχείο Λαμίας, ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, υποδέχτηκε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου, Μάριο Τσάκα και τους συνεργάτες του, προκειμένου να εξετάσουν τις άμεσες ενέργειές τους ώστε αφενός το έργο να τρέξει πιο γρήγορα και απρόσκοπτα και αφετέρου με τη λιγότερη δυνατή όχληση για τους πολίτες.

Και οι δύο πλευρές διαπίστωσαν ότι η καλή συνεργασία μπορεί να επιλύσει αλλά και να προλάβει προβλήματα προκειμένου ο πολίτης να λάβει τα οφέλη της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου χωρίς να ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα. Σε αυτό το πλαίσιο, το πρώτο βήμα είναι η σύσταση επιτροπής που θα συμμετέχουν στελέχη του Δήμου και της ΔΕΔΑ που θα επιλύουν τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

«Υποδεχτήκαμε σήμερα στη Λαμία με μεγάλη χαρά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ Μάριο Τσάκα και τους συνεργάτες του, με τους οποίους είχαμε μια πολύ γόνιμη συνεργασία για το μεγάλο έργο της επέκτασης του Φυσικού Αερίου, που είναι σε εξέλιξη στην πόλη μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή μας και για τους δημότες που ανυπομονούν να συνδεθούν με το Φυσικό Αέριο και γι αυτό το αγκαλιάζουμε και το στηρίζουμε πάντα σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΔΑ, έτσι ώστε το έργο να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και φυσικά με την λιγότερη δυνατή όχληση για τους δημότες και τους επαγγελματίες της πόλης», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων, που τόνισε ότι «τα χιλιόμετρα της επέκτασης είναι πολλά και γι αυτό χρειάζεται υπομονή, στενή συνεργασία και συντονισμός ώστε να έχουμε το ταχύτερο και καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η σημερινή συνάντηση έδειξε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και σύντομα οι δημότες της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λαμιέων να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του Φυσικού Αερίου στο σπίτι τους».

Το πολύ καλό κλίμα και την άριστη συνεργασία που αναπτύχθηκε φτιάχνοντας από κοινού μια ομάδα εργασίας που θα εντοπίζει και θα επιλύει προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν, έκανε λόγο και ο κ. Μάριος Τσάκας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Λαμία θα αποτελέσει το κέντρο των δραστηριοτήτων τους για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, περιγράφοντας ένα πολύ μεγάλο έργο που θα αλλάξει και την οικονομία της πόλης.

«Πολύ σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις θα γίνουν στο πλαίσιο του έργου στη Λαμία, υπάρχει όμως ο σημαντικός παράγοντας της εξοικονόμησης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε εποχές δύσκολες σαν κι αυτές που διανύουμε», υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα υπόλοιπα οφέλη, όπως η μείωση των ρύπων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που έχει το φυσικό αέριο σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.

«Θα υπάρξει σημαντική ανάπτυξη και πολλές νέες θέσεις εργασίας που συνδέονται με ένα τέτοιο έργο υποδομής και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για να εγκατασταθούν περισσότερες βιομηχανίες και φορείς απασχόλησης στην πόλη», πρόσθεσε ο κ. Τσάκας, που παραδέχτηκε ότι ένα τόσο μεγάλο τεχνικό έργο θα φέρει οχλήσεις αφού θα σκαφτούν 100 χιλιόμετρα επιπλέον δικτύου. «Εμείς από κοινού με το Δήμο θα είμαστε κοντά σε ότι πρόβλημα προκύψει για να δίνουμε λύση και πιστεύω ότι και ο κόσμος θα καταλάβει ότι τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα από την προσωρινή όχληση που θα υποστεί».

Δείτε και το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου Λαμιέων και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ:

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης: