Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θερμοπύλες: Το γύρο του διαδικτύου κάνει ο εντυπωσιακός φωτισμός - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 08:08 Θερμοπύλες: Το γύρο του διαδικτύου κάνει ο εντυπωσιακός φωτισμός - ΒΙΝΤΕΟ

Το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες με τον ξεχωριστό ειδικό φωτισμό στα "Θερμοπύλεια 2021" εντυπωσίασε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που έκανε ο Δήμος Λαμιέων, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για την ανάδειξη του μνημείου του Λεωνίδα και του περιβάλλοντος αρχαιολογικού χώρου εντυπωσίασε επισκέπτες αλλά και όσους συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις των Θερμοπυλείων.

Ο νέος φωτιστικός σχεδιασμός με τίτλο «Θερμοπύλες Υπό το φώς» έχει την υπογραφή της Στέλλας Κάλτσου, ενώ οι ήχοι της μουσικής που ακούγονται είναι του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Όλα, συνέθεσαν μια μαγική εικόνα που αναδείκνυε το τοπίο των Θερμοπυλών , επί πολλά βράδια, πριν την έναρξη και έως τη λήξη των εκδηλώσεων.

«Έναν χρόνο μετά από τη συμπλήρωση των 2500 ετών από την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών, το 480 π.Χ., που αποτελεί έκτοτε ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία και σημείο αναφοράς ηρωισμού, πατριωτισμού και υπέρβασης των ανθρωπίνων ορίων, αυτή τη δύσκολη χρονιά, τιμώντας την ιστορία και τις ρίζες μας, δίνουμε τη δική μας μικρή μάχη, κρατώντας ζωντανή τη φλόγα του θεσμού των Θερμοπυλείων», ανέφερε για τις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Λαμίας, Θύμιος Καραΐσκος.

Δείτε το βίντεο με τον φωτισμό στις Θερμοπύλες:

Οι Θερμοπύλες είναι κυρίως γνωστές εξαιτίας της Μάχης των Θερμοπυλών, το 480 π.Χ. μεταξύ των ελληνικών και περσικών στρατευμάτων. Τον καιρό του Λεωνίδα, το 480 π.Χ., το πέρασμα ήταν ένα στενό μονοπάτι (περίπου 12 μέτρα πλάτος) κάτω από το λόφο, το οποίο επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν στρατηγικά οι Έλληνες στρατιώτες για να εμποδίσουν τον υπεράριθμο περσικό στρατό. Σήμερα το πέρασμα των Θερμοπυλών φτάνει από 1.5 έως και 3 χιλιόμετρα πλάτος, εξαιτίας των αποθέσεων στις εκβολές του Σπερχειού. Οι θερμές πηγές, από τις οποίες έχει πάρει το όνομα του το πέρασμα, υπάρχουν ακόμη στις παρυφές του λόφου.

Δείτε κάποιες από τις αναρτήσεις στο iefimerida.gr και στα parapolitika.gr:

Θερμοπύλες: Εντυπωσιακός φωτισμός στο μνημείο του Λεωνίδα υπό τους ήχους του Βαγγέλη Παπαθανασίου [βίντεο]

Θερμοπύλες: Άστραψαν τα φώτα στον ανδριάντα του Λεωνίδα (Βίντεο)