Θεοφάνια στο Γοργοπόταμο - Οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 15:30 Θεοφάνια στο Γοργοπόταμο - Οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά

Η μεγάλη Χριστιανική γιορτή «σε μία από τις τρεις ιστορικές κορυφές του τριγώνου Γοργοπόταμος - Αλαμάνα - θερμοπύλες»….

Με κάθε επισημότητα παρά τα περιοριστικά μέτρα, εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνια στο δήμο Λαμιέων και συγκεκριμένα στον ιστορικό και «ζωοδότη» ποταμό το Γοργοπόταμο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών με οικοδεσπότη το Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο.

Ο Ποιμενάρχης χοροστάτησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Γοργοποτάμου και στη συνέχεια υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, μαζί με τους πιστούς, κατευθύνθηκε στη γέφυρα του ποταμού για τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων.

Πριν την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη Χριστιανική γιορτή των Άγιων Θεοφανίων αλλά και στη συμβολική σημασία του Γοργοποτάμου για ολόκληρη την περιοχή αφού αποτελεί μία από τις τρεις κορυφές του ιστορικού τριγώνου Γοργοπόταμος - Αλαμάνα - Θερμοπύλες. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαμιέων, έδωσε τις ευχές του σε όλον τον κόσμο και ευχαρίστησε το Μητροπολίτη για την παρουσία του στην τελετή.

Τρεις τολμηροί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού, με το Γεράσιμο Κατσιαβό να πιάνει πρώτος τον «τίμιο σταυρό» και να τον παραδίδει με την παρέα του στον Ιεράρχη.

Η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση