Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση: «Σαρώνει» ο Θύμιος Καραΐσκος στο Δήμο Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 10:02 Δημοσκόπηση: «Σαρώνει» ο Θύμιος Καραΐσκος στο Δήμο Λαμιέων

Απόλυτη κυριαρχία Θύμιου Καραΐσκου: Ικανοποιημένο το 65,3 % των δημοτών από το Δήμαρχο Λαμιέων. Σε καλά επίπεδα ο Φάνης Σπανός με αντίστοιχο ποσοστό 47,9 %. 

Δημοσκόπηση της GPO* που αφορά στο Δήμο Λαμιέων που αποτυπώνει την εικόνα του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, αλλά και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, δημοσίευσε η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στο σημερινό ένθετο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET και e-ota.

Η έρευνα επιβεβαιώνει την κυριαρχία του Θύμιου Καραΐσκου στον Δήμο Λαμιέων, με ποσοστό 65,3% των δημοτών να είναι πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από τον ίδιο.

Είναι αξιοσημείωτο πως από το σύνολο των ερωτηθέντων μόλις το 10% δήλωσε «καθόλου ικανοποιημένος-η».

Να σημειώσουμε ότι ποσοστό 23,4 % δηλώνει λίγο ικανοποιημένο, πράγμα που ερμηνεύεται ότι από το ποσοστό αυτό,  ένα μέρος θα επιλέξει εκ νέου τον δήμαρχο Λαμιέων, οπότε θα προστεθεί στο συνολικό ποσοστό 65,3%.

Η θετική αξιολόγηση του έργου του Θύμιου Καραΐσκου, παρά τις τεράστιες δυσκολίες και προκλήσεις που έφερε η πανδημία, αποτυπώνεται και στο ερώτημα σχετικά με την κατάσταση του Δήμου σήμερα (συγκριτικά με την κατάσταση το 2019), με μόλις 6,4% να απαντά πως η κατάσταση είναι χειρότερη, ενώ σχεδόν έξι στους δέκα (59,3%) απάντησαν πως είναι καλύτερη και ποσοστό 32,4 % τα ίδια.  

Και από τα δύο ερωτήματα προκύπτει το συμπέρασμα πως ο Δήμαρχος Λαμιέων συναντά σημαντικά υψηλή αποδοχή μεταξύ ψηφοφόρων και άλλων κομμάτων, εκτός της Νέας Δημοκρατίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ικανοποιημένο δηλώνει το 63,5 % των δημοτών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 73,2 % των δημοτών  ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Αυτό δικαιώνει και την επιλογή του να διοικήσει τον Δήμο με αυτοδιοικητικά κριτήρια κινούμενος με συνεργασίες και συγκλίσεις απόψεων και θέσεων.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στους δημότες του Δήμου Λαμιέων, ο Φάνης Σπανός στο ίδιο ερώτημα συγκεντρώνει ποσοστό ικανοποίησης 47,9%,  με ποσοστό το 18,9 % να δηλώνει  «καθόλου ικανοποιημένος-η», ενώ  ποσοστό 26,8% να δηλώνει λίγο ικανοποιημένο.

Ο Φάνης Σπανός καταγράφει περισσότερες θετικές απόψεις στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. με ποσοστό 62 % ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ο βαθμός ικανοποίησης βρίσκεται στο 40,1 %.

Όμως όπως τονίζεται στην ίδια εφημερίδα πρόκειται για την καταγεγραμμένη  άποψη των δημοτών του Δήμου Λαμιέων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναχθεί στο σύνολο της Περιφέρειας.

*Την δημοσκόπηση διενήργησε για λογαριασμό της η εταιρεία “GPO” το διάστημα 18 και 19 Ιανουαρίου 2022 με το σύστημα της τηλεφωνικής συνέντευξης αλλά και διαδικτυακά σε δείγμα 600 ατόμων ηλικίας άνω των 17 ετών με δικαίωμα ψήφου και με στατιστικό σφάλμα (απόκλιση) +- 3,00 %.

Δείτε εικόνες από τη δημοσίευση της Δημοσκόπησης στο ένθετο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET και e-ota.