Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση: Ψήφος εμπιστοσύνης στο Θύμιο Καραΐσκο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 08:02 Δημοσκόπηση: Ψήφος εμπιστοσύνης στο Θύμιο Καραΐσκο

Νέα δημοσκόπηση της GPO για το Δήμο Λαμιέων δείχνει ότι τρία χρόνια μετά την εκλογή του ο Θύμιος Καραΐσκος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών με ποσοστό 65,5% - Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα για τους πολίτες.

Το Αυτοδιοικητικό βαρόμετρο της εβδομάδας για την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στο σημερινό ένθετο SECRET και e-ota, καταγράφει τον βαθμό ικανοποίησης των δημοτών Λαμίας και Θήβας για το έργο των δημοτικών Αρχών.

Η νέα δημοσκόπηση (είχε γίνει ακόμα μία τον Ιανουάριο του 2022) επιβεβαιώνει ότι στο Δήμο Λαμιέων ο Θύμιος Καραΐσκος «παίζει μπάλα» μόνος του, αφού το 65,5% των πολιτών δηλώνει πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από το έργο της Δημοτικής Αρχής. Να υπενθυμίσουμε ότι με το νέο νόμο για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, αν κάποιος πάρει ποσοστό 42%, εκλέγεται Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, έχοντας την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι αξιοσημείωτο πως από το σύνολο των ερωτηθέντων μόλις το 6,3% δήλωσε «καθόλου ικανοποιημένος-η».

Να σημειώσουμε ότι ποσοστό 26,6 % δηλώνει λίγο ικανοποιημένο, πράγμα που ερμηνεύεται ότι από το ποσοστό αυτό,  ένα μέρος θα επιλέξει εκ νέου τον δήμαρχο Λαμιέων, οπότε θα προστεθεί στο συνολικό ποσοστό 65,5%.

 

Μέσα από την έρευνα οι πολίτες αναδεικνύουν σε No1 πρόβλημα της καθημερινότητάς τους το κυκλοφοριακό - παρκάρισμα, ενώ τους απασχολούν επίσης ζητήματα καθαριότητας έργων υποδομών, ασφάλειας κ.α. Οι πολίτες αναγνωρίζουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό το έργο της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της καθαριότητας, της εξυπηρέτησης και της κοινωνικής πολιτικής.

 

Στη Θήβα το σημαντικότερο πρόβλημα που εντοπίζουν οι πολίτες είναι η καθαριότητα ενώ τους προβληματίζουν τα έργα υποδομών το οδικό δίκτυο και οι πεζόδρομοι το Μεταναστευτικό και η εγκληματικότητα στην περιοχή.

Ως προς την αξιολόγηση του Δημάρχου Γιώργου Αναστασίου το 60,3 δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από το έργο της δημοτικής Αρχής έναντι του 39,3 που εμφανίζεται να αξιολογεί θετικά τον δήμαρχο Θηβαίων.

Δείτε τη Δημοσκόπηση της GPO στο ένθετο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET και e-ota.