Παράταση για τις εγγραφές στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 08:50 Παράταση για τις εγγραφές στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων - ΒΙΝΤΕΟ

Η υποβολή των Αιτήσεων Συµµετοχής παρατείνεται έως και την Τετάρτη (17/8) - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εγγραφές στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων και μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Παράταση ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων-εγγραφών μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ “Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ σας ενημερώνουμε ότι, με γνώµονα την ευρύτερη δυνατή κάλυψη των υποψηφίων ωφελούµενων, το χρονοδιάγραµµα της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 – 2023, η Υποβολή των Αιτήσεων Συµµετοχής παρατείνεται έως και την Τετάρτη 17/8/2022.

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι (Μητέρες παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία‘, Ατομα (γυναίκες και άνδρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των  παιδιών ή και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία, ΄Ατομα (γυναίκες και άνδρες), τα οποία έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες ή ασκούν επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση) μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr) κάνοντας χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων  Taxisnet .

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν α) ο γονέας παιδιού βρεφικής, προσχολικής, σχολικής ηλικίας, εφήβου και ατόμου με αναπηρία, β) άτομο, το οποίο έχει με δικαστική απόφαση την επιμέλεια του παιδιού, γ) άτομο, το οποίο έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης ή ασκεί επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση ,ή έχει τη φροντίδα του ατόμου με αναπηρία ή είναι ανάδοχος γονέας με ενεργή αναδοχή στο Εθνικό Μητρώο Εγκεκριμένων Αναδοχών,  ενώ κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος, κατάσταση απασχόλησης και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία ΑμεΑ. Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης που θα λειτουργήσουν στο Δήμο μας είναι τα ακόλουθα:

Τα  ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων λειτουργούν για τρίτη χρονιά με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών της Αλεξάνδρας Μέριανου, η οποία έχει την επιμέλεια τόσο της εκπαίδευσης των παιδαγωγών μας, όσο και της καλλιτεχνικής υλοποίησης του προγράμματος και των δράσεων των ΚΔΑΠ.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει Μουσικοκινητική Αγωγή, Θεατρικό Παιχνίδι, Παιδικό Μιούζικαλ, Εικαστικά, Σκάκι, Παραδοσιακοί και Μοντέρνοι χοροί , Μουσειακή Αγωγή, Μαγειρική, Αθλητικές Δραστηριότητες, Αγγλικά,  Ιταλικά και συμμετοχή σε δράσεις Κοινωνικού Χαρακτήρα  (συμμετοχή μας την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής στη δράση του Make a Wish) καθώς και σε θεματικά projects ( Συμμετοχή στο στολισμό της πόλης μας τα Χριστούγεννα με την πόλη της Ευτυχίας «Πόλη της Ευτυχίας»)

Αναφορικά με τη λειτουργία του ΚΔΑΠ μεΑ το οποίο λειτουργεί ήδη τρία χρόνια, προσαρμόζουμε το πρόγραμμα σπουδών εστιάζοντας  στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με αναπηρία, στην ανάπτυξη αλλά και την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, καθώς και στη δημιουργία ενός ασφαλούς πλαισίου αποδοχής, εμπιστοσύνης, δημιουργικότητας και έκφρασης.

Η δράση υλοποιείται μέσα από ετήσιο κύκλο Πρόσκλησης, μέγιστης διάρκειας 11 μηνών, που αντιστοιχεί στο σχολικό έτος 2022-2023 (από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 έως την 31η Ιουλίου 2023).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέστε στα τηλ:  2231022322 -2231030730-2231020767 ή να αποστείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε το υπέροχο βίντεο για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση