Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύγχρονο Νηπιαγωγείο: Το Σχολείο του Μέλλοντος… Σήμερα!!!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 08:40 Σύγχρονο Νηπιαγωγείο: Το Σχολείο του Μέλλοντος… Σήμερα!!!

Το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο, εδώ και 13 χρόνια, αποτελεί τον πλέον πρωτοποριακό εκπαιδευτικό οργανισμό της πόλης και είναι απολύτως έτοιμο να υποδεχθεί τη νέα σχολική χρονιά, εντελώς ανανεωμένο, τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες του Υπουργείου.

Στεγάζεται σε ένα σχολικό συγκρότημα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης, θέτει και κατακτά διαρκώς νέους στόχους και βάζει τα θεμέλια για ένα σχολείο ζεστό και ανθρώπινο, ποιοτικό και πολύπλευρο, ένα σχολείο ανοιχτό στο κόσμο, ευέλικτο κι ευχάριστο.

Κεντρική στόχευση και αντικειμενικός σκοπός του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου είναι να αποτελεί πάντα το “ΝΕΟ Σχολείο”, όπου οι μαθητές μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν, να προγραμματίζουν, να ερευνούν, να ανακαλύπτουν, να πράττουν, να εκφράζονται και να δημιουργούν.

Τώρα, ΟΛΑ τα Εκπαιδευτικά Τμήματα, ΧΩΡΙΣ επιπλέον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ!

Το Πολυδύναμο Πρόγραμμα Σπουδών του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου περιλαμβάνει:

Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τα οποία πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της eduACT| Education Unlimited, στο Προνηπιακό και Νηπιακό Τμήμα του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου και διδάσκουν πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί από την LEGO EDUCATION ACADEMY, την οποία παρέχει στη Ελλάδα ο επίσημος φορέας εκπαίδευσης O3-Οut Οf Ordinary.

& Εκπαιδευτικά Τμήματα

·         Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff,

·         Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού,

·         Ελληνικού Παραδοσιακού χορού,

·         Εκπαιδευτικού Επιτραπέζιου Παιχνιδιού,

·         Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής (ΜΑΓΙΚΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ),

·         Εισαγωγής στην Αγγλική Γλώσσα, μέσω του προγράμματος My Little House of English.

·         και άλλες ποικιλόμορφες δημιουργικές δράσεις.

Από την περσινή σχολική χρονιά, τα εργαστήρια του ARKKI School of Αrchitecture, του πιο πρωτοποριακού και καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος της Ευρώπης, που ήρθε στη χώρα μας από την Φινλανδία, πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο Σύγχρονο Νηπιαγωγείο (και στο ΚΔΑΠ Ονειροπλαστείο), σε ολιγομελή τμήματα!

Στο Σύγχρονο Νηπιαγωγείο γνωρίζουμε ότι το σχολείο δεν περιορίζεται μόνο μέσα στη τάξη και η εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι μια μονότονη διαδικασία.
Ο χώρος της μάθησης επεκτείνεται και στο Γυμναστήριο του σχολείου, όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες μουσικής, θεατρικού παιχνιδιού, χορού, ψυχοκινητικής και μουσικοκινητικής αγωγής και στην “ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΤΑΞΗ”, όπου ο καταπράσινος, παραμυθένιος κήπος του Σχολείου μετατρέπεται σε ένα μεγάλο φυσικό εργαστήρι, σε ένα χώρο άθλησης, ενεργοποίησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Στο Σύγχρονο Νηπιαγωγείο, η εκπαιδευτική διαδικασία βγαίνει από τα όρια της σχολικής μάθησης, καταργεί τα σύνορα της τυπικής εκπαίδευσης του σήμερα, προσπαθεί να ανακαλύψει και να αναδείξει έμφυτα ταλέντα και δεξιότητες κάθε μαθητή ξεχωριστά και πυροδοτεί την δημιουργικότητα των παιδιών.

Στο Σύγχρονο Νηπιαγωγείο, τα παιδιά συχνά βρίσκονται μακριά από το συμβατικό σχολικό χώρο. Τα δημιουργικά εργαστήρια, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και τα πολιτιστικά δρώμενα δίνουν ερεθίσματα για ευρύτερες δημιουργικές ενασχολήσεις.

Το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο, επί σειρά ετών, υλοποιεί δράσεις προς την κατεύθυνση του μετασχηματισμού του σε Αειφόρο Σχολείο.

Τη σχολική χρονιά 2018-2019 βραβεύτηκε με τη Σημαία και ανακηρύχθηκε Ελληνικό Αειφόρο Σχολείο.

Το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο, ως Ελληνικό Αειφόρο Σχολείο, αποτελεί ένα οραματικό σχολείο που λειτουργεί ως κοινότητα. Βασίζεται στην επικοινωνία και τη συνεργασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας και στην καθημερινή σχολική ζωή δίνει ευκαιρίες να ασχοληθούν όλοι (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοίκηση, γονείς, τοπική κοινότητα) με τα κοινά και την αειφορική διαχείρισή τους μέσα σε πνεύμα ομαδικό και συμμετοχικό. Ένα Αειφόρο Σχολείο υπηρετεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προάγει τον πολιτισμό και το περιβάλλον και διαμορφώνει ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες.

Τώρα, ΟΛΑ τα Εκπαιδευτικά Τμήματα, ΧΩΡΙΣ επιπλέον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ!

Κάντε άμεσα εγγραφή, για να εξασφαλίσετε θέση σε ένα σχολείο Καινοτόμο, Δημιουργικό κι Ανθρώπινο!

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Το Σχολείο του Μέλλοντος… ΣΗΜΕΡΑ!!!

Για επιπλέον πληροφορίες και για αιτήσεις εγγραφών, επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου κ. Βιβή Σεβαστού.

Τηλέφωνα: 22310 38261 & 6979013890

Web pagee-nipiagogeio.gr

Ηρώων Πολυτεχνείου 53, Νεάπολη,  Λαμία