Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΠΕΛ άνοιξε και πάλι τις πύλες της - Εικόνες από τα εγκαίνια της «Lamia Expo 22»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 09:34 Η ΠΕΛ άνοιξε και πάλι τις πύλες της - Εικόνες από τα εγκαίνια της «Lamia Expo 22»

Χαμόγελα, αισιοδοξία και υποσχέσεις για το μέλλον, στην επανεκκίνηση ενός θεσμού που δρομολογεί και την έναρξη ενός μεγάλου σχεδίου που θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης όλης της Περιφέρειας…

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, άνοιξε το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2022 και πάλι της πύλες της για μια μεγάλη έκθεση, προϊόντων, υπηρεσιών και προβολής της τοπικής ομορφιάς, τη «Lamia Expo».

Έξι και πλέον χρόνια μετά την τελευταία επετειακή διοργάνωση, η συγκίνηση ήταν έκδηλη σε όσους κόπιασαν για να διατηρηθεί ο θεσμός και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης σε συνδυασμό με το εγκεκριμένο έργο που έρχεται να αλλάξει την περιοχή.

Σε αυτό το πρώτο ραντεβού, ήταν όλοι εκεί. Ο Σεβασμιώτατος σύντομος και περιεκτικός ευχήθηκε για αυτή τη νέα αρχή και ακολούθησε η ομιλία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Σταϊκούρας στάθηκε ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα που αποτελεί την «καρδιά», όπως είπε της «Lamia expo» και συγχρόνως αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και φυσικά στην αξιοποίηση της ΠΕΛ με πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη χρηματοδότηση της Κυβέρνησης,

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου που ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της «νέας ΠΕΛ» στο σχέδιο για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος που ειδικά στη Φθιώτιδα είναι έντονο.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, δε θα μπορούσε να λείψει από αυτήν την επανεκκίνηση της Πανελλήνιας Έκθεσης στην οποία πιστεύει πολύ για την ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, του Δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου, του Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Νίκου Σουλιώτη και των Προέδρων των Επιμελητηρίων Βοιωτίας και Φθιώτιδας Παναγιώτη Αγνιάδη και Θανάση Κυρίτση αντίστοιχα. Το καλωσόρισμα έκανε ο Πρόεδρος της ΠΕΛ ΑΕ Λεωνίδας Κωστόπουλος.

Τις ομιλίες έκλεισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, λόγω καθυστέρησης της άφιξης του στη Φθιωτική πρωτεύουσα.

Δείτε βίντεο:

Στα εγκαίνια της «Lamia Expo 22», τίμησαν με την παρουσία τους, όλοι οι βουλευτές Φθιώτιδας (κα ο Ανδρέας Κουτσούμπας από τη Βοιωτία), δεκάδες εκπρόσωποι του πρώτου και δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης, Δήμαρχοι της Φθιώτιδας και από άλλους π.ε. της Στερεάς, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής συνδυασμών και σύμβουλοι, ανώτατοι εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και αρκετοί πολίτες.

Η κοπή της κορδέλας έγινε στο Β’ Κτίριο από τους Υπουργούς, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο Λαμιέων και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο των περιπτέρων, όπου έγινε και η δοκιμή της τοπικής κουζίνας.

Όλο το πρόγραμμα της "Lamia Expo 22" ΕΔΩ.

Δείτε πολλές φωτογραφίες από τα εγκαίνια της "Lamia Expo 22":