Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα το Forum «Ταξίδι στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση - Ανοιχτοί Διάλογοι με την Κοινότητα»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 07:20 Σήμερα το Forum «Ταξίδι στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση - Ανοιχτοί Διάλογοι με την Κοινότητα»

Το απόγευμα της Δευτέρας, στο Studio Project Photography στη Λαμία, το επετειακό Forum της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος.

H Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας της, διοργανώνει επετειακό Forum τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, κατά τις ώρες: 17.00 - 21.00 στο Studio Project Photography στην οδό Έσλιν 51 στη Λαμία.

To Forum αποτελεί έναν ετήσιο θεσμό, που έχει ως στόχο τη συνάντηση της επιστημονικής κοινότητας της Λαμίας για την ανάπτυξη ενός ανοιχτού διαλόγου, πάνω στα θέματα ψυχικής υγείας και δημόσιας υγείας της κοινότητας. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του καθηγητή Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, ένας φόρος τιμής στον Επιστήμονα, στο Δάσκαλο, στον Οραματιστή που πρωτοστάτησε στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της χώρας, συνέβαλε σε θεσμικές αλλαγές, ενέπνευσε γενιές επαγγελματιών ψυχικής υγείας και κυρίως αγάπησε και στάθηκε δίπλα στον ευάλωτο ασθενή, χτίζοντας ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς μαζί του.

Ο τίτλος του Forum είναι «Ταξίδι στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση - Ανοιχτοί Διάλογοι με την Κοινότητα» και στόχος είναι η ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, σχετικά με την εξέλιξη της ψυχικής υγείας και ευεξίας, τη διασύνδεση, τη δικτύωση, τη συνεργασία, την ενεργή και ισότιμη συμμετοχή των ευάλωτα κοινωνικών ομάδων.

Αποτελεί αφορμή για έναν διάλογο με την κοινότητα της πόλης μας, βασικό πυλώνα της «ανάπτυξης» που στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει το έργο της Εταιρίας μέσω της Διασύνδεσης της Αλληλεγγύης και του Κοινωνικού Αντίκτυπου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Η συνέχεια και το μέλλον θα συν-διαμορφωθούν στην διάρκεια των εργασιών μας, μέσα από το λόγο και την προσέγγιση επαγγελματιών, φορέων και υπηρεσιών για την ανάπτυξη δικτύων των οποίων οι παρεχόμενες υπηρεσίες, παραφράζοντας τον Π. Σακελλαρόπουλο, ενδέχεται να μην μπορούν να αλλάξουν τη διάγνωση, αλλά θα αλλάξουν τη μοίρα των ανθρώπων που προστρέχουν.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 22310 66377, στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr και Facebook: Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος